Meriće se i kažnjavati prekoračenje srednje brzine na putevima u Srbiji

Priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se primenjuje, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.
Kako je precizirao, policija za to neće koristiti radare, niti kamere, već postojeći sistem naplate putarina.
 
"Kao što svi dobro znaju iz fizike kako se meri brzina, ako znamo tačno rastojanje između dve naplatne rampe, ako znamo kada je neko ušao, a kada izašao na nekoj naplatnoj rampi, mi ćemo lako izmeriti srednju brzinu tim vozilima", objasnio je Arsov.
 
Kaže da je Zakon o bezbednosti saobraćaja predvideo da može da se kazni vozač koji prekorači srednju brzinu kretanja na nekoj deonici, tako da, kada neko bude na nekoj naplatnoj rampi plaćao putarinu, tu će policija imati informaciju kolika je njegova srednja brzina. Policija će, u zavisnosti od načina rada, ili odmah kod naplatne rampe zaustavljati vozače, ili će prijave slati na kućne adrese.
  • Sale

    24.07.2017 10:13
    fora ;)
    hahah, pa bila bi fora da se kazne odma na rampi naplaćuju (naravno sa onih 50% umanjenja jer plaćaš odmah)...
    "Vaša putarina je 10.240,00 dinara i 3 tačkice" :D
  • Salamander

    23.07.2017 20:05
    Obavezno meriti!
    Srednju brzinu svih automobila na svkm putevkma i 100 ili 200 najbrzih kaznjavati po proseku za taj dan.
  • xyz

    23.07.2017 10:46
    svašta
    Čuj komentare"Voziš 200 na sat pa onda pola sata na pumpu na kaficu i ispeglao si prosek". Pet puta sam pročitao tekst i nigde ne piše da su presretači ukinuti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija