Krkobabić: Od 4.700 sela u Srbiji, 1.200 je pusto

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je da je od 4.700 sela 1.200 ostalo pusto, dok u 150.000 kuća niko ne živi.
Ministar je za RTS rekao da je ideja da se mladi ljudi vrate na selo kroz dodelu od 25 do 50 hektara državnog zemljišta, sa jedinim uslovom da ono mora da se obrađuje.
 
Krkobabić je dodao da žele da mladim ljudima podele 200.000 hektara zemlje koja je u državnom vlasništvu.
 
"Slovenci daju 45.000 evra čoveku koji ostane na zemlji i reši da se bavi zemljom. Ne moramo mi toliko da damo, ali dajmo onoliko koliko dajemo kao subvenciju za otvaranje nekih radnih mesta. I to je radno mesto u poljoprivredi", rekao je Krkobabić.
 
On je dodao da ga ohrabruje to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da ima novca u budžetu.
  • General Grant

    22.07.2017 21:03
    Kakva debilana!
    Krkobabiću pa ti si u koaliciji sa onima koji sistematski uništavaju ovu državu poslednjih 25 godina a kamo li sela i poljoprivredu.

    Daj ne se*i više!
  • Vaginaliticar

    22.07.2017 18:43
    Na kraju ce ostati sam Krko-babu. Znaci ako krkas babe nema tu prinove i nataliteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.