FOTO: Nastavak akcije Ares, pali dileri, lopovi, šverceri, napasnici...

U nastavku akcije "Ares", policija je, u saradnji sa tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom, Poreskom upravom i drugim državnim organima, uhapsila 251 osobu osumnjičenu za različita krivična dela.
Policija je tužilaštvima podnela i krivične prijave protiv 367 osoba.
                                                          
Zaječarska policija otkrila je ilegalnu radionicu za proizvodnju vatrenog oružja i municije i uhapsila D. N. (56). Policija je kod njega pronašla i oduzela 56 pušaka, 28 pištolja i revolvera, 58 puščanih cevi, 633 inicijalnih kapisli, 853 komada municije različitog kalibra, 217 manevarskih metaka, 590 zrna, 1929 praznih čaura, 62 pištoljska kalibara, dva okvira za automatsku pušku, više od četiri kilograma baruta i oko 20 kilograma ispaljenih čaura. 
 
Policija u Zaječaru uhapsila je i D. R. (49) zbog sumnje da se bavio trgovinom oružjem i eksplozivom. Pretresom njegovog stana, policija je pronašla i zaplenila pet ručnih bombi, automatsku pušku M-70 AB2 sa dva okvira, cev automata sa mehanizmom, cev poluautomatske puške sa celokupnim mehanizmom, cevi sa mehanizmima i zatvaračima za modele "Mauzer M 98", "Maliher Staer", "British Endfild mark 4", "British Endfild mark 3", dva pištolja, bajonet i 1015 komada municije različitog kalibra. 
 
U okviru akcije je otkriveno i šest policajaca iz policijske stanice Novi Beograd koji su zloupotrebili službeni položaj. Sumnja se da su omogućili registracije vozila vlasnicima, iako nisu uplatili sve novčane iznose neophodne za registraciju. Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj uhapšeni su I. G. (39), D. S. (40), M. D. (29), M. V. (42), A. Č. (46) i S. K. (50). 
 
Policija u Novom Pazaru je iskontrolisala 12 sportskih kladionica u tom gradu i podnela krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su nelegalno organizovali klađenje. Policija je prilikom pretresa kladionica koje su u vlasništvu osumnjičenih između ostalog zaplenila rulet, 48 televizora, 76 poker aparata, sedam modema, 10 kućišta računara, 10 monitora, 16 štampača, dva vozila i veću svotu novca. Vrednost oduzete imovine procenjuje se na 300.000 evra.   
 
 
Policija u Sremskoj Mitrovici zaplenila je oko 627 grama marihuane, automatski pištolj "škorpion" sa 16 metaka u nelegalnom posedu i ličnu kartu i dve vozačke dozvole za koje se sumnja da su falsifikovani. Zbog šverca droge, falsifikovanja isprava i posedovanja oružja, policija je uhapsila D. R. (36). Zaplenjeni predmeti su bili sakriveni u kotlarnici jedne škole u Sremskoj Mitrovici.
 
Policija u tom gradu zaplenila je i 800 kilograma duvana u listu i podnela krivičnu prijavu protiv dve osobe. Duvan je pronađen prilikom kontrole teretnog vozila, u kome su bili osumnjičeni, u tovarnom prostoru. 
 
Smederevska policija otkrila je zasad sa 100 biljaka marihuane i zaplenila više od 13 kilograma te droge i uhapsila V. V. (32). Zasad marihuane pronađen je u dvorištu pored kuće osumnjičenog, dok je u potkrovlju kuće pronađeno 13 kilograma i 163 grama marihuane, koju je osumnjičeni sušio. 
 
Jagodinska policija otkrila je zasad marihuane i zaplenila 66 stabljika, težine oko šest kilograma. Policija je marihuanu pronašla u dvorištu kuće osumnjičenog, protiv koga će biti podneta krivična prijava. 
 
Policija u Prijepolju je prilikom kontrole jednog "audija" ispod sedišta vozača pronašla oko 14 grama kokaina. Uhapšeni su V. J, M. D. i A. T, pripadnik granične policije, koji su se nalazili u vozilu.  
 
M. S. (39) uhapšen je zbog sumnje da je u jednoj kompaniji ukrao 400 komada rezervnih delova, koje je potom preko interneta prodavao. Sumnja se da je na taj način oštetio to preduzeće za 1,2 miliona dinara. 
 
 
Beogradska policija je podnela krivičnu prijavu protiv šest osoba zbog sumnje da su nemoćnu ženu seksualno iskorišćavali. Sumnja se da su oni ženu, koristeći njeno duševno stanje i nemoć, odvodili na skrivena mesta i seksualno iskorišćavali. 
 
Krivična prijava podneta je i protiv jedne maloletnice koja je, kako se sumnja, zloupotrebivši poverenje nemoćne žene i dovodeći je u zabludu, počinila krivično delo podvođenje. Takođe, jedan od osumnjičenih tereti se i da je prikupljao pornografski materijal.
 
Beogradska policija uhapsila je T. P. (46) zbog sumnje da se bavila švercom droge. Policija je prilikom pretresa njenog stana zaplenila oko 20 grama marihuane, oko 69 grama amfetamina, oko 145 grama kreatina, koji se koristi za uvećanje mase amfetamina, pištolj marke CZ, sa dva okvira i osam komada municije, kao i elektronsku vagicu za precizno merenje. 
 
Pet osoba uhapšeno je u Beogradu zbog sumnje da su preko jedne agencije registrovali automobile sa falsifikovanim uplatnicama i na taj način oštetili budžet za 1,7 miliona dinara. Uhapšeni su B. P. (33), V. M. (46), M. P. (34), B. R. (34) i P. D. (34).
 
Takođe, beogradska policija zaplenila je oko 30 grama kokaina i uhapsili R. A. (50) zbog šverca droge. Policija je kokain i vagicu za precizno merenje pronašla prilikom pretresa "citroena" osumnjičenog.
 
A.M. (29) uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je napao službeno lice, a uhapšena je i A. D. (22) osumnjičena za posedovanje oružja. Policija je kod A. D. pronašla pištolj, a prilikom pretresa A. M. je napao policajca i naneo mu lake telesne povrede. 
 
Policija u Boru rasvetlila je dve krađe i podnela krivičnu prijavu protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca. Sumnja se da je obio dve kuće iz kojih je ukrao 10.000 evra i druge predmete čija se vrednost procenjuje na iznos veći od 1,3 miliona dinara, kao i zlatni i srebrni nakit. 
 
Zaječarska policija je u ataru sela Resnik otkrila zasad marihuane težine oko četiri kilograma. Policija još uvek traži osumnjičenog.
 
Kragujevačka policija uhapsila je dve osobe zbog šverca droge. Policija je kod A. G. (35) pronašla i zaplenila oko gram kokaina, a kod M. M. (31) nešto više od 38 grama kokaina. 
 
Policija u Kraljevu je na poljoprivedenoj parceli otkrila zasad marihuane od 1,3 kg. Još uvek se traga za osumnjičenim.
 
Niška policija uhapsila je S. M. (42) zbog posedovanja droge. Policija je kod osumnjičenog pronašla više od 14 grama heroina i vagicu za precizno merenje. 
 
Novopazarska policija zaplenila je 3.000 paklica cigareta bez akciznih markica i uhapsila E. K. (43) zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Policija je cigarete pronašla prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog.
 
Policija je u Pančevu zaplenila oko 1.200 litara nafte i podnela krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog nelegale trgovine.
 
U Pirotu je kod jednog belgijskog državljanina H. E. zaplenjeno više od 32 grama hašiša. Sudija za prethodni postupak odredio mu je meru obaveznog javljanja i zabranu napuštanja boravišta do okončanja postupka.
 
Policija je u Šapcu zaplenila 688 grama heroina, spakovanog u pet paketa i više od 250 grama amfetamina, a uhapšen je D. R. (36). 
 
U Šapcu je uhapšen i R. L. (36). Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla dve bombe, paketić kokaina i tablete koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci.
  • čekićar

    25.07.2017 21:48
    ccc...
    Unazad kad se pročita naziv akcije, jasno govori o tome šta mislim o njihovim kampanjama i zamajavanjima naroda.
  • Lala

    25.07.2017 20:01
    crnjak
    Postali su konkurencija Vucicevim razbojnicima, Nesa Poaro se potrudio da sivu ekonomiju prebaci u legalne tokove.
  • izdrzaobezfunkcije

    25.07.2017 19:23
    Na slici su cak i vazdusni pistolji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija