Predlog sindikata policije: Ako građanin ubije provalnika, da ne odgovara

Sindikat zaposlenih policije predložio je zakon o zaštiti privatne svojine po ugledu na onaj koji postoji u SAD - ako vam neko provali u posed možete da se odbranite a da ne odgovarate.
Sindikat zaposlenih policije uputio je dopis Vladi Srbije sa predlogom da se po hitnom postupku usvoji zakon o zaštiti privatne svojine.
 
U obrazloženju ovog predloga, Sindikat policajaca navodi da se u Srbiji sada dešava da mnogi građani, štiteći svoju imovinu i porodicu od provalnika, bivaju kažnjavani zbog nečega što ne bi trebalo.
 
"Kako smo svedoci da su se u prethodnim godinama događali tragični događaji da prilikom provalnih krađa stradaju građani i članovi njihovih porodica, a da se u mnogim slučajevima događalo da građani, štiteći svoje članove porodice i imovinu, nanesu telesne povrede ili liše provalnika života u samoodbrani, a da potom dobiju zatvorske kazne zbog zakonske regulative, Sindikat zaposlenih policije je predložio usvajanje zakona o zaštiti privatne svojine i pokrenuo peticiju", piše u saopštenju.
 
Taj zakon bi bio urađen po ugledu na onaj u SAD, koji predviđa sledeće: "Ako provalnik uđe u privatni posed, stan, kuću i tom prilikom napadne vlasnika i ukućane, isti, u samoodbrani i zaštite života, ličnog integriteta i privatnog poseda, u slučaju nanošenja telesnih povreda ili lišenja života provalnika, nisu zakonski odgovorni."
 
Usvajanjem ovakvog zakona, uveren je Sindikat policije, smanjila bi se stopa provalnih krađa, kao i tragične posledice po građane i njihove porodice.
 
Sindikat je pozvao sve svoje članove, zaposlene u MUP-u i sve građane da potpišu peticiju kako bi se usvojio ovaj zakon i zaštitili mnogi nedužni životi i imovina građana. 
 
Peticija je postavljena na Facebook stranici Sindikata zaposlenih u policiji.
  • Podbarac

    31.07.2017 12:49
    Potpisao
    Tolko.
  • Loco

    28.07.2017 15:37
    Ovo ce da bude prihvaceno, ali juče. Npr u drzavi Colorado u toj truloj americi je dozvljeno nositi pištolj za pojasom, a pride mozete imati i pun džep trave. Kada bi to kod nas bilo dozvoljeno mi bi se poubijali preko noci. Nemamo mi taj mentalitet i za nas je samo kandžija.
  • "Vegan"

    28.07.2017 14:39
    Juu
    Po svim komentarima najbolje je da lopova ponudimo organskim voćem koje je samo otpalo i da ga ubedimo da će pozitivna energija voća da mu odagna psihopatske misli. U Americi taj koncept važi preko 200god od usvajanja 2. Amandmana. Oni žive sa tim. Kod nas je držanje oružja za odbranu ukunuto krajem XIX veka ukazom kralja Milana i od tad nemamo naviku da čuvamo svojinu. Zatim od 45. komunisti su uveli da je ljudski život svetinja i da ne postoji opravdanje za oduzimanje sem kod države koja je jedina nosilac sile. I sad posle svih tih lutanja hoćete pravo na odbranu? Cvrc, nema ništa od toga jer bi se to pravo zloupotrebljavalo jer se suštinski ne razume jer se ne koristi. Lepa ideja ali tupavi korisnici iste pa će od toga biti haos

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.