Uhapšeni majka i brat od strica Luke Bojovića

Anđelka Bojović, majka Luke i pokojnog Nikole Bojovića i njihov brat od strica Matija Bojović uhapšeni su u Nikšiću, piše podgorička "Pobjeda".
Oni su uhapšeni sinoć. Pozivajući se na svoja saznanja iz izvora bliskih istrazi, Pobjeda piše da je u blizini kuće Nikšićanina Ratka Koljenšića u naselju Kličevo primećen automobil "panda" beogradskih tablica u kojem su bile dve osobe.
 
Policija je odmah krenula u potragu i pronašla vozilo u kojem su bili Anđelka i Matija Bojović. U automobilu je pronađen i fotoaparat sa snimcima Koljenšićeve kuće.
 
Osumnjičeni su privedeni u Centar bezbednosti Nikšić na saslušanje, ali pred inspektorima nisu hteli ništa da kažu. Nakon privođenja, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gde je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dve radio veze.
 
Istražitelji veruju da su majka i sinovac pripremali ubistvo Koljenšića, koji je u decembru prošle godine izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije iz bezbednosnih službi da mu preti opasnost. On je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.
 
Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz BMV-a iz dva oružja ispalile skoro 30 metaka u njega.
 
U okviru istrage o ubistvu Šaranovića saslušani su članovi barske kriminalne grupe na čijem čelu je bio pokojni Luka Đurović. Oni su dali izjave i nakon ispitivanja pušteni jer su imali alibi.
 
Prema operativnim podacima crnogorske policije, Šaranović je godinama bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića koji kontroliše "škaljarski" klan iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića. Kao direktnog počinioca ubistva Nikole Bojovića tužilaštvo je označilo Sašu Cvetanovića, kojem se sudi u beogradskom Specijalnom sudu.
 
Rat Šaranovića i Bojovića počeo je pre skoro osam godina kada je ubijen Slobodanov brat Branislav Šaranović. Ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvetljen. Slobodan je kao nalogodavca likvidacije njegovog brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović.
 
Bojović se nalazi u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava. Španska policija ga je sumnjičila i za više likvidacija u toj zemlji, ali nije bilo dokaza o njegovoj upletenosti.
 
Srpske vlasti su zimus povukle poternicu za Bojovićem, nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više ubistava u Srbiji, dok mu je stara kazna od 15 meseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u kojem je bio dok se odlučivalo o srpskom zahtevu za izručenje.
  • Vojvosadjan

    27.07.2017 14:34
    Od jeseni ocekujem prvu sezonu serije Bojovici. Ne spavaj Milomire Maricu!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija