Hapšenje zbog drona na utakmici Srbija-Albanija, porodica preti "radikalnim merama"

Fudbalski savez Albanije objavio je danas saopštenje u kojem poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morinaja, osumnjičenog da je upravljao dronom sa nacionalističkim transparentom iznad stadiona u Beogradu prilikom utakmice Srbija-Albanija, u oktobru 2014. godine.
Nakon incidenta s dronom na stadionu je izbilo nasilje navijača. U toku je bio 42. minut, kada se iznad stadiona pojavio dron za koji je bila zakačena zastava 'Velike Albanije'.
 
Sudija Martin Etkinson je prekinuo meč, zastavu je uhvatio Stefan Mitrović, a nekoliko igrača Albanije prišlo je i započelo sukob. Neki navijači su uleteli na teren, a glavni arbitar je pokazao igračima da odu u svlačionicu. Nekoliko navijača koji su ušli na teren napali su Albanske fudbalere dok su bežali u tunel. 
 
Navijači Albanije pozvali su na okupljanje večeras u Tirani kako bi se na vladu izvršio pritisak da se uključi u ceo slučaj.
 
Morinaj je uhapšen u junu u Hrvatskoj na osnovu poternice iz Srbije, a sud u Dubrovniku je protekle nedelje odobrio izručenje ovog 35-godišnjeg Albanca Beogradu.
 
On je poreklom iz područja Kukeša na severoistoku Albanije, a živi u Italiji i redovno posećuje utakmice koje u gostima igra albanska fudbalska reprezentacija. Njegov brat Dževair se požalio da vlada u Tirani ne obraća dovoljno pažnje na slučaj njegovog brata i kazao da bi Ismailov život bio ugrožen u Srbiji.
 
- Pozivamo državu Albaniju da interveniše i zaustavi izručenje Srbiji. Mi bismo, kao porodica, učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo - rekao je Džavair ne objasnivši na šta misli.
  • dzoni

    30.07.2017 17:17
    Ajde?
    Učiniće nešto radikalno?Ajde...Da neće možda početi koristiti pribor za jelo?Ili prestati brisati dupe kamenom?E to bi već bilo radikalno,sve ostalo me neće iznenaditi.
  • Čučuk Stana

    30.07.2017 09:54
    iiiju kakav je...šta će nam...samo će napraviti neki novi problem i trošak...te suđenje, te voženje...nek ga debelo novčano kazne a on neka ostane tamo gde je
  • Dekins

    30.07.2017 00:46
    Droner
    Samo ga dajte, pa sa njim u mitrovicu na farmu svinja, da vidi leti li lopata po svinjcu. Okačiti mu i zastavu na lopatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija