Uskoro procena gde na srpskim putevima može da se vozi 130 km/h

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da je to ministarstvo već tražilo od MUP-a da izvrši procenu na kojim deonicama auto-puta može da se poveća brzina sa 120 na 130 kilometara na sat.
Uskoro procena gde na srpskim putevima može da se vozi 130 km/h
Foto: 021.rs
"Već smo uputili pismo ministru policije i tražimo procenu MUP-a, zbog tehničkih karateristika i svega što je potrebno. Očekujemo da na onim deonicama koje su moderne bude povećana brzina. Nema razloga da se to ne uradi budući da imamo moderan auto-put", rekla je Mihajlović.
 
Kako kaže, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je predložilo da se poveća brzina na auto-putu pošto se mnogo ulaže u auto-puteve.
 
"Imamo na Koridoru 10 određene moderne i nove deonice na kojima može da se poveća brzina na 130 km na sat, a da to ne bude nebezbedno, kao i Koridoru 11", navela je Mihajlović.
 
Kada je reč o novoj meri MUP, merenju srednje brzine vozila na auto-putu, ističe da je to tek krenulo u praksi i da već stiže puno pisama sa raznim pitanjima kako će biti realizovano.
 
Ministarka saobraćaja kaže da očekuje detaljna pojašnjenja, na primer, kako će se kontrolisati vozači koji voze brzo, pa naprave pauzu u kaficu na autoputu, šta je sa elektronskom naplatom putarine i slično.
  • Huncut

    03.08.2017 09:01
    Treba da svaki auto put bude 130 kmh
  • Neko Tamo

    02.08.2017 17:46
    130? Malo moze to i vise
    Ja na deonici NS - SUBOTICA idem oko 200km/h nije opasno slobodno mozete povecati.
  • Nervirach

    02.08.2017 17:34
    Njen moze. Njen je sluzbeni auto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija