Srbija uputila notu Hrvatskoj zbog strožih mera uvoza

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji povodom odluke Zagreba da uvede strože mere kontrole uvoza poljoprivrednih proizvoda.
Srbija uputila notu Hrvatskoj zbog strožih mera uvoza
Foto: 021.rs
Brnabić je rekla da Vlada Srbije razgovara i sa ostalim zemljama na koje se ovo odnosi, kako bi imale zajednički nastup prema ovom pitanju. Dodala je da, kada neko povuče potez poput Hrvatske, onda ne može da se govori o ekonomskoj integraciji i saradnji.
 
"To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu", rekla je Brnabić. 
 
"Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna, ali neće ignorisati hrvatske nove mere za srpske proizvode i uspeće da zaštiti naše proizvođače i izvoznike", poručila je premijerka, uz ocenu da Hrvatska krši SSP.
 
Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici, rekla da na Samit Američko-jadranske povelje dolazi manje optimistična i lošije raspoložena nego kada je pre izvesnog vremena odlazila u Trst na Samit lidera zapadnog Balkana. Kako je istakla mere koje je uvela Hrvatska sigurno će biti tema koju će da pokrene na radnom delu sastanka, jer potez Zagreba ne ide u prilog regionalne saradnje.
 
"Pričali smo pre mesec dana u Trstu i dve osnovne teme su bile infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja. Napravili smo regionalnu privrednu komoru, postoji toliko mnogo stvari u kojima sarađujemo i u kojima smo sarađivali", podsetila je Brnabić.
  • Smejem se...

    03.08.2017 06:39
    Eeee... nota!
    Hrvati već sastavljaju muzičko delo, od tolikih nota...
  • novosađanka

    02.08.2017 22:01
    nije zdravlje u pitanju
    ..jer nisu sada uvedene nove zdravstvene analize, već je 22 puta (2200%) povećan njihov trošak što direktno poskupljuje uvoz tih proizvoda..naravno na štetu Srbije.
    Protestna nota svakako kao prvi odgovor, a onda recipročna mera obavezno! Za početak - dodatne takse na uvoz cigareta marke RONHIL..to će njih više pogoditi od naše note..
  • Rasejani procesor

    02.08.2017 20:11
    Ana radi ćorav posao: zamera drugoj državi što uvodi strože mere kontrole prehrambenih proizvoda! Ako išta zahteva ne samo stroge, već i rigorozne mere kontrole - onda su to proizvodi koji se unose direktno u ljudski organizam. Tu se nikakav rizik ne sme dozvoliti, posebno u zemlji koja svake godine, direktno ili indirektno, hrani stotine hiljada veoma zahtevnih i probirljivih stranih gostiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija