Vrućina iskrivila šine, prekinut saobraćaj na pruzi ka Crnoj Gori i Bugarskoj

Zbog vrućine danas je prekinut saobraćaj na pruzi ka Crnoj Gori i Bugarskoj.

"Srbija Voz" je saopštio da je prekinut redovan saobraćaj na pruzi Beograd-Bar zbog kvara, što će prouzrokovati kašnjenja međunarodnog voza iz pravca Beograda. Do prekida saobraćaja došlo je zbog pojave "sunčane krivine" (kada se šine iskrive zbog velike vrućine) između stanica Bistrica i Prijepolje. Otklanjanje kvara je u nadležnosti "Infrastrukture železnica Srbije" a.d.

Međunarodni voz će nastaviti da saobraća iz stanice Priboj u kojoj je zaustavljen, kada se uklone smetnje na pruzi.

Osoblje "Srbija Voz" a.d. je obavestilo putnike o nastaloj situaciji i obezbeđeno im je osveženje.

Prekid saobraćaja i ka Bugarskoj

Redovan saobraćaj vozova na pruzi Niš-Dimitrovgrad, prekinut je danas kada je u 15:20 časova iskliznuo jedan vagon teretne kompozicije zbog krivljenja šina zbog vrućine, a popravka će trataji najmanje pet sati, saopštio je "Srbija Voz" a.d.

Prekinut je redovan saobraćaj vozova na pruzi Niš-Dimitrovgrad, što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza za Sofiju, koji trenutno stoji u stanici Niš.

"Srbija Voz" a.d. je obezbedilo autobuski prevoz za 110 putnika do Dimitrovgrada, a u organizaciji Bugarskih železnica putnici će nastaviti putovanje vozom do Sofije.

  • Bas Celik

    07.08.2017 01:31
    Bas Celik
  • Nikola

    06.08.2017 22:41
    @Madam
    Ne misli ona uopšte o železnici. Samo priča populističke priče o autoputevima, kojima većina građana neće nikada ni proći jer, iako možda poseduje automobil, nema para za putarinu. Njoj je bitno da je smanjen broj zaposlenih na železnici kako bi se zadovoljio MMF, a to što nema ko da održava pruge, vozna sredstva i objekte uz prugu nije bitno. I kad se nešto remontuje, rade se najbolje deonice (Lajkovac - Valjevo, Batajnica - Stara Pazova) , dok najgori delovi pruga (Vrbas - Subotica, Pančevo - Zrenjanin - Kikinda, Užice - Prijepolje, Niš - Dimitrovgrad itd.) propadaju godinama i decenijama.
  • Živeo vozić

    06.08.2017 22:38
    Povratna karta NS-Bg košta 620 dinara. Za te pare može da se krivi koliko hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.