Iduće godine prva vojna vežba NATO u Srbiji

Prva zajednička vojna vežba sa zemljama članicama NATO koja će biti održana u Srbiji planirana je za oktobar iduće godine, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Navodi se da bi ta vežba mogla predstavljati politički iskorak u saradnji sa Severnoatlanskom alijansom.
 
Kako piše RSE, posle više od 20 vojnih vežbi u kojima je, pod okriljem NATO programa Partnerstvo za mir, učestvovala uglavnom kao posmatrač, vežba REGEX18 biće prvi put održana na teritoriji Srbije.
 
Takav plan potvrđen je u Ministarstvu odbrane, ali radio navodi da odgovor na pitanja o detaljima vežbe nije dobio.
 
RSE navodi da, iako se Srbija do danas u velikoj meri uskladila sa standardima NATO-a, uz insistiranje vojne neutralnosti, vojna saradnja sa Rusijom i dalje se u javnosti mnogo više potencira.
  • Igor

    08.08.2017 23:48
    Nato pacenici
    Naravno da je tu nato.imaju veca prava nego gradjani srbije.nasa vlada je prozapadna ili proatlanska nego se boje naroda jer je narod vecinski za rusiju pa sad ide postepeno ispiranje mozga da nas ubede kako nas zapad voli i brine za nas.ne mogu da nam oproste poraze u zadnjih sto godina i to im placamo debelo.nije ni bitno sta ce da se desi jer na kraju uvek mi pobedimo
  • :)

    08.08.2017 19:23
    Dragane, pa najbolji nacin da postignes da se u Srbiji prica madjarski/bugarski/... svahili... je da nastavimo da se inatimo dok nas ne satru jednom za svagda. NATO clanice ne smeju da se napadaju medjusobno - vec to je dovoljan razlog pametnom coveku da Srbiju uvede u NATO. Inacenje Americi nas je i dovelo dovde. Zasto moramo da vecito budemo gluplji od Hrvata npr.? A nisam nesto primetio da su Hrvati presli na madjarski ;)
  • Dragan

    08.08.2017 16:53
    @:)
    Da je tako, ne bi pričao srpski, već mađarski, nemački, možda i bugarski jezik.
    Ne razumem zašto želiš da se koriste naši resursi, te da se džabe poklanjaju "jakim igračima"? Ni jedna bivša kolonija nije napredovala )pogledaj Tunis, Egipat, Alžir...), a sada nas kolonizuju, na moderan način.

    Ti se prodaj dušmanima ako hoćeš, ja neću.

    Umesto da povećamo proizvodnju i izvoz, da nahranimo gladne ljude (pogledaj južnu Srbiju), da imamo lekove za sve bolesne ljude, mi kenjamo oko NATO i ostalih bednika. Užas...

    Zamolio bih te da pogledaš malo budućnost svoju, pa i svoje dece, u NATO, u EU, u k... i palcima. To bi im ostavio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija