Radnici bez zarada jer Čedomir Jovanović ne poseduje ništa

Radnici firme "Agrohub", njih desetak, koja je donedavno bila u vlasništvu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, i pored sudske presude i izvršitelja ne mogu da naplate svoje zarade jer Jovanović nema ništa od imovine na svoje ime.
Firma "Agrohub" ostala je dužna radnicima plate, oni su pokrenuli sudski proces i dobili presudu u svoju korist, ali do svojih para ne mogu da dođu. 
 
Kako za "Kurir" kaže jedan od radnika, Ištvan Bokor, Jovanović na svoje ime nema ništa, pa izvršitelj i nema šta da mu zapleni kako bi namirio radnike. 
 
"'Agrohub' mi duguje 156.000 dinara. To su tri moje plate, plus sudski troškovi. Dobio sam presudu pre četiri meseca, ali od para još uvek ništa. Još neki radnici su tužili firmu, ukupno nas 10, svi smo dobili istu presudu, ali još uvek čekamo naše zarade. Izvršitelj nam je rekao da nema šta da pleni Jovanoviću jer ništa nije na njegovo ime", kaže Bokor.
 
I dok Jovanović već dve godine eskivira da isplati radnike, firmi "Mediolanum invest" je u julu 2016. godine isplatio dug od čak 200.851.834 dinara. Kurir je pisao da Jovanović duguje oko 1,6 miliona evra brokersko-dilerskom društvu "Mediolanum invest", da je kao založno pravo upisano 100 odsto njegove firme "Agrohub" i da je, na kraju, dug pokušan da se naplati preko izvršitelja.
 
Prema podacima sa APR, Jovanović je 1. jula 2016. godine vratio dug, pa se založno pravo briše.
 
"Čedomir Jovanović je podneo registracionu prijavu za brisanje založnog prava. Uz registracionu prijavu je priložena dokumentacija: urgencija, potvrda o uplati naknade, rešenje zl. br. - kopija i rešenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 24. maja 2016. godine", navodi se u APR-u.
 
Inače, 29. decembra 2016. godine promenjen je vlasnik u firmi "Agrohub", pa je umesto Čedomira Jovanovića upisan izvesni Igor Jovanović.
 
Čedomir Jovanović nije odgovorio na poziv, kao ni na SMS novinara, a odgovor je izostao i od "Mediolanum invest". 
  • Nikola

    26.10.2017 13:48
    nikolailic22@gmail.com
    Naravno nece uzeti u obzir sumnjiva vecinska ili manjinska suvlasnistva nad njihovim firmama u vidu offshore kompanija sa Kipra, Britanskih Devicanskih ostrva i sl. Ovo su znakovi iz aviona da nisu cista posla sa tim firmama i ukazuje na vadjenje novca iz Srbije tj. pranje i utaju poreza.

    Ispitajte zasto je Fidelinka otisla u stecaj i kako je novac izvucen iz nje preko offshore kompanije gospodina Cedomira Jovanovica registrovanoj u jednoj poznatoj Beogradskoj advokatskoj kancelariji. Na ovaj nacin Ceda je zadrzao sav novac zaduzio se i onda objavio stecaj a posto niko nije ispitivao njegovu imovinu u inostranstvu i offshore kompanije nije mogao da mu oduzme nista po osnovu vlasnistva.

    On je inace vlasnik kuce na Mikonosu od vrednosti nekoliko stotina hiljada evra, gomile automobila uzetih na lizing i verovatno se ne vode na njega nego na offshore kompaniju koja je u njegovom vlasnistvu pa ako se ne dokaze da je on vlasnik ne mogu mu se uzeti. Ovo je standardna praksa izbegavanja vlasnistva nad imovinom prilikom stecaja. Sve se vodi na lizing i iznamljuje navodno od offshore kompanije za koju se ne zna ko je vlasnik. Dosta toga je preneo i na svoju zenu koja je jedno vreme bila direktor u Fidelinci kao i na decu i rodbinu.

    Samo detaljno ispitivanje i forenzika novcanih tokovaa i vlasnistva moze da donese uspeh u istragama i obezbedi budzetu Srbje znatna novcana sredstva koja su daleko veca od bilo kakvih usteda na koje smo prinudjeni.
  • nina

    14.08.2017 13:41
    Strasno!!!!!!Isto sam ja prosla sa nadasve cuvenim Stylos groupom!!!!!!!Radoman dr. Bozovic i potrcko Blazic dokle vise lopurde????Valjda 021 nije postao stranacki pa ovo i objave???
  • drmr

    14.08.2017 11:48
    quod licet Iovi non licet bovi
    administrativna zabrana na primanja? To je izgleda rezervisano samo za obične, male ljude kada zaborave da produže parkiranje ili "divljaju" sa 54 km/h po gradu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija