Lekari mogu onlajn da prijave nasilje

Lekari koji su tokom obavljanja posla izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju od danas to mogu prijaviti onlajn na internet stranici Lekarske komore Srbije.
Komora je u saopštenju navela da je uvela onlajn prijavu nasilja jer se zalaže za borbu protiv svih oblika nasilja u društvu i smatra da nasilno ponašanje prema zdravstvenim radnicima ne sme da bude tolerisano.
 
Direktor LKS Milan Dinić rekao je da lekari prijavom nasilja na radnom mestu istovremeno pomažu i cilj Komore da predlaži izmene zakona i insistira na uvođenju preventivnih mera u zdravstvene ustanove kako bi se smanjilo fizičko, ali i verbalno nasilje kom su izloženi zaposleni u zdravstvenim ustanovama.
 
"Nasilje nad zdravstvenim radnicima je neprihvatljivo i želimo da ohrabrimo kolege da prijave svaki vid nasilja koji dožive na radnom mestu. Tolerisanje nasilnog ponašanja prema zdravstvenim radnicima za posledicu nema samo rast nezadovoljstva zaposlenih, već i opadanje kvaliteta zdravstvenih usluga za građane", rekao je Dinić.
 
Odluke o pokretanju onlajn prijave nasilja, kao i sprovođenje ankete o nasilju među zdravstvenim radnicima donete su na sastanku Komisije za bezbednost zdravstvenih radnika Ministarstva zdravlja Srbije održanom 25. jula. Na sastanku je odlučeno i da se uskoro preduzmu konkretne mere da bi se povećala bezbednost zdravstvenih radnika na radnom mestu i podigla svest u javnosti o problemu izloženosti zdravstvenih radnika različitim vidovima nasilja.
  • Bora

    10.08.2017 12:18
    a obrnuto?
    A da li moze on line da se prijavi nestrucnost,bahatost i krsenje zakona lekara? Pogortovo u novosadskoj decijoj bolnici, od kad je nova direktorka dosla, bahanalije nikad gore
  • Hmmmm

    09.08.2017 17:16
    I nasilje pretpostavljenih nad zdravstvenim radnicima ili i dalje SNS kadrovanje moze da nas maltretira ?
  • Лука Лабан

    09.08.2017 14:19
    Моја мајка је недавно(има преко 70 година) извадила 9 зуба са циљем да касније стави вештачке. Један "цењени" зубар јој је то урадио из два пута и наплатио 16000 дин. Никакав рачун јој није дао и у сарадњи са сестром су је брже боље извели напоље. Грдно су се преварили ако су мислили да ће се завршити на овоме! Пошто од система нема користи, нећу ни покушавати да потражим заштиту и помоћ од њега. Овом зубару је боље да оде у Немачку да ради и да моли Бога да га не сретнем!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija