Odlaganje operacija ako se ne povećaju zalihe krvi

Broj davalaca krvi sveo se zbog vrućina i godišnjih odmora na minimum, što će dovesti do odlaganja operacija u bolnicama ukoliko za vikend ne bude povećanja, izjavila je Gordana Antuljeskov iz Instiituta za transfuziju krvi Srbije.
Ona je rekla da Institut, ako se broj davalaca ne poveća, neće moći da odgovori na sve potrebe bolnica, što znači da će morati da se posegne za odlaganjem svih operacija koje nisu hitne: "U ovom trenutku sa vrlo malim rezervama vrlo smo blizu odlganja operacija".
 
Antuljeskov je kazala da im nedostaju sve negativne grupe, a od pozitivnih najviše A i nula, jer su za njima i najveće potrebe.
 
Navela je da su zbog manjeg obima posla tokom leta i potrebe bolnica manje pa, umesto 300 do 400 jedinica koliko je uobičajeno, zdravstvenim ustanovama sada treba do 250 jedinica dnevno, ali da se i to teško zadovoljava, što je problem koji se sredinom leta ponavlja godinama.
  • Novosadjan

    12.08.2017 13:20
    Pa nek gospoda odrese kesu i lepo plate krv kao sto naplacuju svoje usluge i eto davalaca kolko hoces bivsi davalac
  • bokica

    12.08.2017 12:39
    dobrovoljo!
    bila sam dobrovoljni davalac krvi,uvek sam za to treba pomoci a kada su preduzece u kom radim prodali .ostala sam bez zdravstvene knjizice,u preduzecu je slogan imas posao I platu ne bas redovnu ali cuti.
    Od tada su sva vrata u zdravstvu zatvorena za mene ,nece niko da razgovara ,nemate overenu knjizicu nemate sta da trazite ovde ,mozete samo kod privatnog lekara I da platite.
    E pa drzavo moja kako ti meni tako ja tebi plati pa ces dobiti krv !!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.