AMSS: Gužve na granicama, zadržavanja do tri sata

Na srpskim granicama večeras je pojačan saobraćaj, a zadržavanja za putnička vozila na nekim graničnim prelazima iznose i tri sata.
Prema podacima Uprave granične policije, na prelazima Horgoš i Kelebija, na granici sa Mađarskom, čekanja na izlazu iz zemlje su oko 120 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije. 
 
Na graničnom prelazu Horgoš 2 i na Bačkim Vinogradima, takođe na mađarskoj granici, čekanja su oko sat vremena na izlazu iz zemlje.
 
Na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, na izlazu iz Srbije čekanja su oko 120 minuta, a na ulazu u zemlju oko 60 minuta. Na prelazu Šid putnička vozila se zadržavaju oko 60 minuta na ulazu u Srbiju.
 
Iz pravca Bosne i Hercegovine, na graničnom prelazu Sremska Rača na ulazu u Srbiju putnička vozila čekaju od 30 do 60 minuta.
 
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, napominje AMSS.
 
Vreme zadržavanja na prelazima je promelivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendecijom porasta u danima vikenda.
 
AMSS podseća da se u pravcu ka Mađarskoj može da koristi prelaz Bački Breg koji je otvoren 24 sata, a alternativni prelazi ka Hrvatskoj su Bačka Palanka, Sot, Ljuba i Neštin.
 
Pojačan intezitet saobraćaja u Srbiji
 
U Srbiji je pojačan intenzitet saobraćaja na svim prioritetnim putnim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
 
Kako se navodi, najopetećeniji su auto-putevi iz pravca Mađarske i Hrvatske, ali i Ibarska magistrala.
 
Na naplati putarine beleži se veći broj vozila, a zadržavanja se kreću u vremenskom intervalu od 10 do 15 minuta, osim na naplatnoj rampi Sirig u pravcu ka Subotici, gde su zadržavanja oko 90 minuta.
 
Tokom večeri moguća su i nešto duža zadržavanja i na ostalim rampama - Stara Pazova i Nais - zato AMSS poziva vozače da pripreme tačan iznos za naplatu putarine jer tako ubrzavaju protok i smanjuju vreme zadržavanja na naplatnim rampama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija