Porodica povređena na letovanju u Grčkoj prebačena na VMA

Troje članova porodice Davidović koji su povređeni dok su letovali na Sitoniji doputovalo je iz Soluna u Beograd.
- Milan je sa suprugom i sinom stigao na VMA u toku dana. Videli smo ih samo u prolazu, dok su ih transportovali u bolnicu. Ići ćemo da ih posetimo čim budemo mogli. Važno je da su, posle svega, sigurno doputovali - rekao je za "Novosti" Dragomir Davidović, čiji su sin, snaja Lidija i unuk Miloš povređeni u eksploziji plinske boce u kampu na Sitoniji krajem jula. Ostalo troje dece porodice Davidović je prošlo bez povreda i oni su ranije vraćeni u Srbiju.
 
Davidovići su bili u bolnici u Solunu skoro tri nedelje, a na društvenim mrežama je pokrenuta akcija za pomoć kako bi se sakupio novac za bolničke troškove koji su premašili 15.000 evra. Njihov povratak su zajednički organizovali ministarstva odbrane i zdravlja.
 
- Njihov povratak u Srbiju je otežavalo to što se pre puta nisu osigurali, pa zbog velikih bolničkih troškova bolnica u Solunu nije htela da ih otpusti. Davidovići nisu imali novca za te troškove, ali je u međuvremenu prikupljen - rekli su u Konzulatu Srbije u Solunu.
 
Ova porodica nije imala putno osiguranje, a kako zvanični podaci govore, svaki četvrti turista iz Srbije koji kreće na odmor u inostranstvo ne kupuje polisu putnog zdravstvenog osiguranja. Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže da se od 2008. godine, kada su ukinute vize, beleži sve slabije interesovanje za ove polise.
 
- Putno osiguranje je jeftino, košta oko evro po danu. Još je jeftinije ukoliko se uzima porodična polisa, a ona se može dobiti za 22 ili 23 evra - kaže Seničić.
  • V

    18.08.2017 22:34
    @slavica
    Kako vode zivot je irelevantno za ovaj slucaj. Ovo covek koji je pri tom dobar roditelj kako kazete, jednostavno ne sme da zaboravi. Nedopustivo je! Neodgovorno!
    Moze se zaboraviti peskir, kupaci, papuce. Pa cak i pasos u brzini pakovanja ( s tim, da u tom slucaju od puta nista). Moze se cak i u zurbi zaboraviti polisa osiguranja. Ali ne obezdediti, u smislu ne uplatiti, e to je neodgovorno!
    I kad covek putuje sam, a multiplicirano ako vodi porodicu.

  • Zoltan

    17.08.2017 22:47
    Ja uvek gledam kad idem da izvadim putno osiguranje.Pogotovo kada idem u zapadnu evropu gde je sve skupo. Dunav osiguranje,winer stedise,ddor novi sad,delta djenerali itd. Cena jeftina oko evro po danu malo jace i nemas brige.
  • slavica

    17.08.2017 22:36
    liku -nepravda
    Trebalo bi da vas je sramota. Milan je za vasu informaciju vojno lice-zato se lece na vma...A o neodgovornosti koja se u vise komentara ovde spominje nemaju prava da govore osobe koje ovu porodicu ne znaju. Ljudi su ceo svoj zivot posvetili deci i njihovom dobru. Upavo su se skoro i preselili iz Beograda u Sopot kako bi deci pruzili srecnije i bezbriznije detinjstvo i kako bi ih sacuvali od opasnosti koje velegrad pruza.Prosto su jednog momenta preskocili vaznu stvar-osiguranje. Prosto im se nije dalo... tako se namestilo... Ne daj Boze da se bilo kome od ovih sto pametuju dogodi slicna stvar. Znam zasigurno da Milan i Lidija i najvecim neprijateljima zele samo najbolje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.