Srbija voz ima novca da plati Rumunima, ali neće

Prugom koja povezuje Vršac i Temišvar već duže od dve nedelje nije prošao nijedan putnički voz.
Po saznanjima "Danasa", razlog tome su dugovaranja "Železnica Srbije" nastala 2012. godine. Iako nijedna strana uzrok spora ne dovodi u pitanje i istovremeno tvrde da su voljne da pregovorima reše problem, pomaka nema.
 
U "Srbija vozu" ne poriču da postoje dugovanja prema rumunskoj železničkoj kompaniji CFR Calatori, ali prema njihovim rečima, to nije opravdanje da rumunska jednostrano zaustavi vozove.
 
"'Srbija voz' od svog osnivanja 10. avgusta 2015. godine nije napravio nikakva dugovanja prema rumunskim železnicama. Istorijski dug koji postoji je prethodno dugovanje Železnica Srbije. Smatramo da dug koji je nastao pre osnivanja našeg društva, nije i ne bi smeo da bude razlog jednostrane obustave saobraćaja", rečeno je "Danasu" u ovom preduzeću. 
 
Ujedno tvrde i da novac za plaćanje duga postoji, ali da su način, kao i dinamika plaćanja, dovedeni u pitanje zbog "nekorektnog postupka rumunskih kolega". 
 
Ipak, kao i njihove rumunske kolege, u "Srbija vozu" navode da su spremni za pregovore kako bi se ovaj spor rešio. Obustava polazaka, kako su objasnili u "CFR Calatori", trebalo bi da predstavlja privremenu meru o kojoj je "Srbija voz" bila obaveštena. 
  • /

    19.08.2017 12:17
    /
    rusi ne placaju dugove
  • xx

    19.08.2017 08:06
    Vest kao stvorena za komentare "kakvi smo mi al ja nisam takav" ...
  • /

    19.08.2017 07:54
    /
    obicni svet nasledjuje dugove pokojnika a zeleznica jok

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija