Državljanka Srbije lakše povređena u napadu u Barseloni

U terorističkom napadu koji se dogodio u četvrtak u Barseloni, lakše je povređena jedna državljanka Srbije koja je zadobila posekotine.
Ona je nakon pružene medicinske pomoći puštena iz bolnice, saopšteno je danas na osnovu najnovijih saznanja Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade Srbije u Madridu.
 
Ministarstvo spoljnih poslova savetuje svim državljanima Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i tur-operatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja.
 
Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstvima javnog prevoza.
 
Predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Srbije obavestili su Ambasadu da su bezbedni srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni. Ambasada Srbije u Madridu je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li među nastradalima ima još državljana Srbije.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije nastavlja sa identifikacijom žrtava jučerašnjeg terorističkog napada. U saopštenju se kaže i da je Ministarstvo spoljnih poslova Španije obavestilo Ambasadu Srbije u Madridu da je uspostavljen koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija