Ministarstvo privrede radnicima Goše: Pregovori, a ne protesti

Ministarstvo privrede saopštilo je, povodom najave radnika fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke da će 22. avgusta protestovati ispred Vlade Srbije, da su pregovori, a ne protesti rešenje za njihove probleme.
Ministar privrede Goran Knežević je danas u saopštenju još jednom pozvao vlasnika fabrike kompanije "Lisnart holding limited" da sednu za sto, kako bi zajednički došli do najboljeg rešenja za radnike "Goše".
 
Ministarstvo je u saopštenju navelo i da "u potpunosti razume" težak položaj radnika "Goše" koje je "prethodni vlasnik ŽOS Trnava iz Slovačke ojadio za oko 20 plata i nije uplaćivao doprinose. Istovremeno je ukazalo i da je "veoma iznenađeno" najavom protesta radnika "Goše", inače privatne kompanije u vlasništvu "Lisnart holding limiteda", čijim radnicima je država pomogla koliko je mogla.
 
"Iako je "Goša" u potpunosti privatna kompanija, država je učinila sve, u skadu sa zakonom, kako bi pomogla radnicima", navelo je ministarstvo.
 
To ministarstvo je ukazalo i da su "pre nepunih mesec dana predstavnici sindikata javno poručivali da im je država, koja i nema vlasničkog udela u toj firmi sa sedištem na Kipru, dala izuzetno korektnu ponudu".
 
"Nejasno je zašto bitno menjaju poruku koju su nedvosmisleno poslali pre samo mesec dana, ponovo traže pomoć države i najavljuju proteste", ukazuje se u saoštenju.
 
Obezbeđena im je, između ostalog, jednokratna novčana pomoć od 60.000 dinara po zaposlenom, a zdravstvene knjižice su overene do 30. septembra 2017. zahvaljujući uplati od 6,5 miliona dinara iz budžeta Srbije.
 
Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" nedavno su najavili da će 22. avgusta protestovati ispred Vlade Srbije jer im poslodavac nije isplatio zaostale zarade i ništa ne čini da obezbedi uslove za nastavak proizvodnje.
 
Zaposleni u "Goši" su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.
 
"Goša" zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je tu fabriku početkom aprila ove godine prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.
  • Molotovljev

    21.08.2017 14:16
    Bez mene se ne ide
    Molim da me pozovete na svaki protest protiv vlasti!
  • ološ

    20.08.2017 15:57
    Debeli, zadrgli, letuju u najskupljim destinacijama, njihova deca u skupim školama svi vlasnici skupih nekretnina , objašnjavaju radnicima Goše koji duže vtreme žive bez plata, deca im gladna o letovanju ne razmišljaju, stanove u kojima žive prodaju izvršitelji jer ne mogu da plate troškove i poreze,da treba da predovaraju a ne da protestvuju,????
    Bagra se odvojila od naroda parazitira na gladnom narodu pa bi pregovarali još par godina.!!
  • fuuuuuuj

    20.08.2017 15:33
    Kad vidim ovu l******* njusku dodje mi da povratim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.