Šteta od grada u topolskim domaćinstvima preko 350 miliona dinara

Štetu od prošlonedeljnog grada i jakog vetra u opštini Topola, do sada je prijavilo 280 domaćinstava, a očekuje se da to narednih dana učini još 50.
Najveću štetu pretrpela su sela Vinča, Belosavci, Lipovac, Mitrovčić, Šatornja, selo Topola.
 
"Šteta je oko 354.626.000 dinara, odnosno 25.000 evra po hektaru", izjavio je predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović.
 
On je naglasio da je selo Vinča najteže pogođeno, jer je pretrpelo dve trećine ukupne štete ili 244 miliona dinara.
 
"U Vinči je stopostotno stradala breskva koja je bila zrela i spremna za branje i prodaju, kao i šljiva, a od jabuke će nešto ostati", rekao je Jovanović.
 
Jovanović je istakao da zbog velike štete od grada na ugroženom području neće biti naplate poreza na poljoprivredno zemljište u ovoj godini.
 
"Zamolićemo Vladu Srbije za pomoć kao i poslovne banke da domaćinstvima koja imaju kredite reprogramiraju glavnicu, a da do sledećeg roda otplaćuju samo kamatu", zaključio je Jovanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.