Ni Mekalister ne može da sastavi domaću opoziciju

Izvestilac Evropskog parlamenta pokušaće da na jednom mestu okupi lidere opozicije, ali gotovo je izvesno da u tome neće uspeti.
Kako piše N1, na sastanku koji je zakazan za četvrtak neće se sigurno pojaviti Saša Janković i Vuk Jeremić, kako kažu, iz objektivnih razloga. Deo opozicije još razmišlja, a dolazak su potvrdili jedino lideri DS-a i LDP-a.
 
Saša Janković više neće s demokratama, LDP neće s Pokretom Saše Jankovića, Čedomir Jovanović nije prihvatljiv Saši Raduloviću, ali nisu ni Boris Tadić ni Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, navodno, jeste. Sa svima njima, kao proevropskim političarima, hoće da razgovara Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, ali ni on neće uspeti da ih okupi.
 
Zvanično je dolazak potvrdio predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, što im nije prvi sastanak. Nema potvrde dolaze li na sastanak lider SDS-a Boris Tadić i predsednik DJB Saša Radulović, ali zna se da Vuk Jeremić i Saša janković ne dolaze. Jeremić je van zemlje, Janković van Beograda tog dana i za N1 kaže, Mekalisteru se već izvinio.
 
Međutim, mediji prenose da Janković neće kod Mekalistera zbog njegove dobre saradnje s Vučićem, ali i zato što na sastanak ide Čedomir Jovanović.
 
Marketinški stručnjak Vojislav Žanetić stanje u opoziciji vidi kao borbu u prostoru na čijim vratima piše "ko živ, a ko mrtav". Ocenjuje da u biznisu zvanom "sakupljanje glasova" vladajuća stranka pokazuje visok nivo profesionalizma, koji opoziciji manjka.
 
"Druga strana je postavila fontanu, kakva god da je, asfaltira ceo grad, kako god to da radi, dakle, druga strana je kampanju počela, a prva... ne znam tačno ni koja je prva strana. Ima jedna lepa misao da su u Republici Srpskoj opozicija svi oni koji kada Dodik nešto kaže - kažu nešto suprotno", rekao je Žanetić.
 
Ako i jesu, nisu svi koji su protiv Vučića pozvani na sastanak kod Dejvida Mekalistera. Na spisku nema onih koji su protiv Evropske unije.
 
Lider Dveri Boško Obradović za N1 kaže da "ko ide na taj sastanak nije samostalan, već ima gazdu na Zapadu". To što Dveri nisu pozvane, dodaje, najbolje govori o svesti briselskih komesara da njima, tvrdi, ne mogu da komanduju. Zato saradnju, uoči beogradskih izbora, ne isključuje samo sa onima koji neće otići na sastanak.
  • Put

    21.08.2017 08:52
    Godisnji odmori
    Sad je nasao da dodje u vreme godisnjih odmora. Nije u redu.Sto se oni toliko "trude" oko nas kad nama nije stalo ni do nas samih?
    Narealnije - nikom nije stalo do nas, to treba da nam je jasno. Sve je zestok interes, i sa zapada i sa istoka. Nama je najbolje resenje - popraviti i podici odnose na najbolji moguci nivo sa komsijama i to je nas put u bolji zivot.Sve ostalo je suludo, jednima trebamo kao jeftina radna snaga,sirovinska baza i izvor genetskog potencijala (odlazak mladih i obrazovanih), drugima kao prst u oko ovim drugim.Prostor bivse drzave je bio idealan u ekonomskom smislu i o tom treba razmisljati.
  • /

    20.08.2017 21:52
    /
    zilava udba
    stazi i sekuratitea su pukle ali se ovi domaci dusmani jos drze

    zato nam je ovako
  • Zivan

    20.08.2017 21:04
    Mekalister je jebivetar, Jelko Kacin je bio mnogo bolji izvestilac Evropske unije za Srbiju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija