Osoblje ambasade Srbije u Skoplju povučeno u Beograd

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju hitno su povučeni na konsultacije u Beograd, javila je makedonska televizija Telma pozivajući se na izvor iz makedonskog Ministarstva spoljnih poslova.
Televizija navodi da nisu poznati razlozi za tu odluku, ali da bi razloge danas trebalo da saopšti ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
 
Međutim, prema saznanjima TV Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju bezbednost u celom objektu ambasade u Skoplju.
 
Reporter te televizije navodi da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.
 
"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.
  • suDBa

    21.08.2017 09:02
    Pozvani su na obuku za vrsenje drzavnih udara u regionu, pa da sledeci put ne omanu kao kad je onaj "oficir BIA" bio turisticki u Sobranju za vreme demonstracija, hahaha ...
  • Strahinja

    21.08.2017 08:44
    Nikad lošijeg ministra inostranih poslova nismo imali. Toliko loših i glupih odluka. Bolje da se držao policijskog resora. To mu je domet.
  • ntn

    21.08.2017 08:42
    Razlog je jasan
    Očekuje se revanšizam jer Mantijaš nije dozvolio posetu manastiru Prohor!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija