Obaveštajne službe Makedonije pratile srpske diplomate?

Obaveštajne službe Makedonije pratile su i nezakonito obrađivale srpske diplomate.
"Blic" navodi da su u obaveštajno delovanje protiv Srbije bile su uključene i strane sile.
 
"Srpske diplomate su bez ikakvog razloga praćene, a čak je primenjivana i metoda zastrašivanja. Deo pritisaka koji je vršen išao je uz aminovanje stranaca", naveo je izvor beogradskog lista. "Odmah smo, čim su nam ova saznanje potvrđena, reagovali da zaštitimo naše službenike", preneo je "Blic" reči svog izvora. 
 
Podsetimo, u nedelju uveče makedonska Televizija Telma je objavila da je celokupno osoblje Ambasade Srbije u Skoplju hitno povučeno u Beograd. Od tada traje "diplomatski rat" između Srbije i Makedonije. 
 
Iz Srbije stižu vesti da je takva odluka usledila nakon što je Makedonija odlučila da promeni stav u vezi s prijemom Kosova u Unesko, ali i da postoje čvrsti dokazi o ofanzivnom delovanju protiv Srbije. 
 
O postojanju stranog faktora koji je umešan u celu priču juče je govorio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. 
 
Iz Makedonije tvrde da će njihov stav o Kosovu u Unesko biti vezan za stav većine u EU i za sada ne komentarišu tvrdnje o obaveštajnom delovanju protiv Srbije.
  • Predragg

    22.08.2017 11:45
    Nije im bila dovoljna medjunarodna stramota zbog aktiviranja srpske ispostave KGBa u pokusaju puca u CG,sa aktiviranjem bivseg sefa Srpske Zandarmetije,nego su i ageti BIA i KGB zivanovic i lazanski pravili zranja u Sobranju i Makedoniji. Naivno je misliti da EU nece dati (ili je vec dala) crveni karton Srbiji sa svim posledicama koje slede.
  • Jakov

    22.08.2017 10:11
    Keramičar
    Jel to keramičar zaključio?
  • suDBa

    22.08.2017 09:05
    Ljudi, manite se ćoravog posla. BIA je, nakon što je nemušto i šarlatanski rovarila u susednoj zemlji, uhvaćena sa rukama u medu od strane kudi kamo profesionalnijih službi u Skoplju i sada je nastala panika kako da se Beograd od toga opere. A aktuelna vlast u Beogradu je u još većoj panici pa izmišlja priče o, čuj "nezakonitom", praćenju naših diplomata u Makedoniji. Pa neće valjda Beograd određivati šta je zakonito a šta nije u drugoj državi. Umesto da se manu ćorava posla ovdašnji vlastodršci konstantno dižu tenzije i proizvode probleme u okruženju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.