Za prvu bebu od države 100.000 dinara

Srbija bi trebalo do kraja godine da dobije novi zakon o finansijskoj podršci porodici, prema kojem će se za prvu bebu u porodici dobijati 100.000 dinara.
Takođe, kako je tom listu rečeno u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, biće povećana i finansijska pomoć porodicama sa dvoje, troje i četvoro dece.
 
Kako su za "Blic" potvrdili iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku, najznačajnije povećanje pomoći biće u slučaju prvog deteta, jer je do sada država majkama uplaćivala jednokratnu pomoć od 39.345, 83 dinara. 
 
Uvećanje iznosa za drugo, treće i četvrto dete je neznatno u odnosu na trenutnu sumu koja se isplaćuje, kažu iz Ministarstva i dodaju da će se ta pomoć, kao i do sada, isplaćivati u 24 mesečne rate. 
 
Usvajanjem novog zakona o porodici povraćaj PDV-a na bebi opremu definitivno odlazi u istoriju, navodi dalje "Blic" i dodaje da će umesto toga roditelji dobijati paušal od 5.000 dinara. On će se isplaćivati uz jednokratni iznos roditeljskog dodatka za prvo dete i prvu njegovu isplatu za drugo, treće i četvrto dete. 
 
Primenom ovog zakona proizilazi da će roditelji, koji su do sada imali pravo na povraćaj PDV-a na ovaj način dobijati manje novca, ali će se, s druge strane, povećati ukupan broj roditelja koji će dobijati pomoć države.
  • Micko

    29.08.2017 20:36
    Jel moze unapred, napravicu deset?
  • Andrej

    29.08.2017 15:14
    Obećali ste pomoć i za treće, četvrto dete? Ne mora materijalna pomoć, dajte neke besplatne boravke, sportove, jezike za decu...Ovako ništa nećete uraditi! Odlaze nam mladi, školovani i rađaju decu u inostranstvu a u Srbiji će ostati da imigranti da prave decu...
  • Jole

    29.08.2017 10:01
    Jel moze i EU pasos uz to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.