PSS: Preko noći ukinuto predsedničko obezbeđenje; MUP: Nije tačno

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da je iznenađen odlukom predsednika Aleksandra Vučića da ukloni policijsko obezbeđenje i rasformira jedinicu od 80 ljudi, koja je godinama obezbeđivala predsednike Srbije.
U saopštenju Sindikat je naveo da je odeljenje za obezbeđenje predsednika, iz Jedinice za obezbeđenje ličnosti i određenih objekata početkom avgusta rasformirano, a da je svih 80 specijalno obučenih policajaca dobilo nova rešenja i prebačeno u različite policijske jedinice u Srbiji.
 
Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je da je malo reći da je Sindikat iznenađen što je "kompletna jedinica od 80 ljudi, koja je godinama obezbeđivala predsednike Srbije preko noći bez reči rasformirana" i upitao da li to znači da Vučić nema više poverenja u policiju, a da ima u novog ministra odbrane Aleksandra Vulina.
 
"Ova odluka je po zakonu morala da bude usvojena na sednici Vlade Srbije i da odluku o ukidanju predsedničkog obezbeđenja i rasformiranju ove jedinice potpiše ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Smatramo da je posao obezbeđenja najvažnijih ličnosti u Srbiji suviše ozbiljna stvar da bi se ostavila van ruka treniranih profesionalaca", rekao je Mijailović.
 
MUP: Policijski sindikat Srbije je politička organizacija
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova je reagovalo na saopštenje Policijskog sindikata Srbije u vezi sa obezbeđenjem predsednika Srbije.
 
U saopštenju je ocenjeno da su tvrdnje PSS da je početkom avgusta rasformirano Odeljenje za obezbeđenje predsednika Republike iz sastava Jedinice za obezbeđenje ličnosti i određenih objekata – "netačne i potpuno zlonamerne".
 
"Predsednika Aleksandra Vučića od kada je bio ministar odbrane, ali i premijer obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije. Tužno je da predstavnici Policijskog sindikata Srbije i njihov vođa Veljko Mijailović ne znaju da po Ustavu predsednik Srbije komanduje vojskom kao vrhovni komandant, te je potpuno prirodno i normalno da ga obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije", navodi se. 
 
U saopštenju je ocenjeno i da je "svima potpuno jasno da je PSS postao politička, a ne sindikalna organizacija". 
  • Rasejani procesor

    31.08.2017 22:16
    Ne znam kako ko, ali ja ga se čuvam.
  • Roki

    31.08.2017 20:29
    Zar njega zadnjih par godina ne obezbedjuju navijačke grupe? Pa to svi znamo.
  • Nebojša

    31.08.2017 19:37
    I treba
    Logicnonje da šefa drzave obezbeđuje vojska. I logicno je da sa tim policija nema nista.
    Đinđić je to što ga nije stirila vojska platio glavom. Pametan se uci na tuđim greškama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija