Kraći časovi u školama mogući od 6. oktobra

Prvi čas danas nije održan u 438 škola u Srbiji, potvrđeno je u Sindikatu obrazovanja Srbije.
Sindikat najavljuje skraćenje časova na 30 minuta od 6. oktobra ukoliko se materijalni položaj prosvetara tokom septembra ne poboljša.
 
"Sindikat obrazovanja Srbije ima članstvo u 654 škole. Ukoliko se materijalni položaj prosvetara tokom septembra ne poboljša, od 6. oktobra ćemo imati skraćene časove na 30 minuta i proteste po Srbiji", rekla je za N1 predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić.
 
Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković, za N1 je rekao da prvi čas neće biti održan u 650 škola.
 
Kao što su ranije najavili, Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije danas štrajkuje tako što neće održati prvi čas u obe školske smene. Na isti način je 1. septembra štrajkovao i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", dok je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u petak časove skratila na 30 minuta, dok je u više gradova održan protest članova tog sindikata.
  • Djoka

    04.09.2017 17:02
    Velika podrska iz IT sektora ,izdrzite,. Trazite duplo vecu platu. I lekari i policija treba u strajk. Para ima, nek prestanu da kradu i dele plate partijski zaposlenim parazitima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.