Vlada Srbije izdvaja 5,5 miliona evra za pomoć Republici Srpskoj

Vlada Srbije izdvojila je oko 660 miliona dinara (oko 5,5 miliona evra) jednokratne finansijske pomoći Republici Srpskoj, objavljeno je u novom Službenom glasniku.
Kako se navodi u rešenju koje je 7. septembra donela Vlada Srbije, iz tekuće budžetske rezerve izdvaja se 660.050.000 dinara "na ime jednokratne finansijske pomoći Republici Srpskoj, radi realizacije zajedničkih projekata u cilju izgradnje i jačanja odnosa Republike Srbije i Republike Srpske". 
 
O realizaciji ovog rešenja staraće se Ministarstvo finansija, navodi se u rešenju koje je potpisala premijerka Ana Brnabić.
  • V

    12.09.2017 06:09
    pomoć za tzv. rs?
    niti imamo novaca za bacanje niti je u tzv. republici srpskoj, entitetu druge države bio neki razoran zemljotres, velika poplava, najezda skakavaca...
    Je l' se od naših novaca subvencioniše to da tamo po ceo dan, svaki radni dan kafići budu prepuni?
    Oni se leče kod nas, studiraju kod nas, dobijaju naše državljanstvo, nastanjuju kod nas, bespravno zidaju kod nas, nelegalno priključuju na infrastrukturu...
    A kakve mi imamo koristi? Zauzeta nam mesta na fakultetu, u studentskim domovima, preopterećen zdravstveni sistem u kojem nema lekova ni za decu ni za teško obolele
  • lala Novi sad

    12.09.2017 01:37
    E, moj Ti
    Za te nove se mogu kupiti od 500 (pet stotina) do 700 vrlo leph kuća u Bačkoj i Banatu.
    Dati to džabe mladim parovima i eto za nekoliko godina barem 1000 mališana.
    E moj Ti.
  • Mo

    11.09.2017 20:39
    Dokle
    A budzetsku rezervu napravili otimanjem penzija i plata! Pa sad glume majku Terezu.... A u ovoj drzavi nemaju se gde te pare uloziti? Ulice u rupama, bolnice zrele za sredjivanje, skeneri ne rade, skolski toaleti, prljavstina neverovatna na ulicama, copori lutalica gde god da krenes van najjuzeg centra grada.... I ovasko se moze nabrajati do prekosutra........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.