Šarčević: Uvođenje đačkih uniformi je uvođenje reda u školama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je uvođenje đačkih uniformi "uvođenje reda u školama".
"To je prvi korak da decu motivišemo da se takmiče u znanjima i talentima, a ne modi i statusu. U školi svi moraju da se ponašaju pristojno i poštuju instituciju koja je osim obrazovne i vaspitna", kazao je Šarčević.
 
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da Grad Beograd, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, može obezbediti određeni iznos kao pomoć roditeljima koji nisu u stanju da kupe uniforme. 
 
"Uniforme ukidaju socijalne razlike, a roditelji u svakom slučaju kupuju deci odeću, bez obzira da li kupuju školsku ili neku drugu odeću, to je za njih trošak", rekao je Vesić. 
 
Modna dizajnerka Dragana Ognjenović, koja je na poziv Ministarstva prosvete kreirala i donirala đačke uniforme, kazala je da su one proizedene u kapacitetima srpske tekstilne industrije.
  • Dejan Seke

    12.09.2017 12:49
    Zena otvorila konfekcijsku firmu pa treba love?Da nam deca nose kravate ko lance za kerove.Da li zato sluzi uniforma i kravata?
  • jelisaveta

    12.09.2017 10:31
    Uvođenje uniformi nije nikakvo uvođenje reda već uvođenje jednoumlja u škole a time i u društvo.
  • Stara izreka kaže

    12.09.2017 08:51
    Kada u kupleraju loše krene posao, ne menja se nameštaj.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.