Minimalac se povećava na 143 dinara

Predstavnici Socijalno-ekonomskog saveta dogovorili su se da minimalna cena rada bude povećana na 143 dinara po satu, izjavio je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.
Atanacković je za N1 rekao i da je poslodavcima obećano da se bruto plate neće povećavati, što praktično znači da će se naći način da se poveća neoporezivi deo plata.
 
Socijalno-ekonomski savet je od devet jutros u Vladi Srbije pregovarao u o novoj minimalnoj ceni rada koja bi se isplaćivala od 2018. godine.
 
Članovi Socijalno-ekonomskog saveta su predstavnici Vlade Srbije, reprezentativnih sindikata i Unije poslodavaca Srbije.
 
Reprezentativni sindikati tražili su da minimalna cena rada po satu od iduće godine bude povećana sa 130 na 154 dinara, a uslov Unije poslodavaca je bio da istovremeno bude povećan neoporezivi deo zarade koji je sada 11.600 dinara.
 
Socijalno ekonomski savet odlučio je na današnjoj sednici i da ne prihvati Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti, jer, kako je rekao Atanacković, ovaj zakon ima mnogo manjkavosti.
 
Minimalna cena rada po satu od januara ove godine je povećana sa 121 dinar po satu na 130 dinara, a poslednjih pet godina za 15 dinara. Minimalnu zaradu od 22.880 dinara u Srbiji prima oko 350.000 radnika.
  • milos

    12.09.2017 17:51
    krenulo nas!
    Brze ,bolje,jace! Svakoga dana u svakom pogledu sve brze napredujemo.Ovim povecanjem prestigli smo Burundi i Ruandu a i Somaliji smo za petama.
    Kad vide kako nam ide
    afrikanci se postide.
  • Jelena

    12.09.2017 16:52
    Bolje neradni dan
    Meni plata dobra, al slobodnih dana nemam. Bolje da se za to borimo. Što više kod kuće, manje potrošnje.
  • /

    12.09.2017 16:38
    /
    onaj jedan rece sta bi mi 'teli na visinu evra

    oni koji se secaju
    znaju da to znaci da ce 2018-a biti u hiperinflaciji.
    bilo je puno ovakvih najava 90ih

    na ovo dodajte ono 1/8 od pre neki dan pa ocekujte jos 10g ovakvih na vlasti.
    nemaju penzioneri bas toliko uticaja koliko vi preletaci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija