Advokati: Obustava rada u petak zbog ubistva u Jagodini

Advokatska komora Srbije oglasila se povodom ubistva advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića u Jagodini.
Upravni odbor Advokatske komore Srbije je na hitnoj sednici doneo odluku da se svim advokatskim komorama u sastavu Advokatske komore Srbije uputi preporuka za organizovanje jednodnevnog protesta obustavom rada u petak, 15. septembra, kada će biti sahranjen advokatski pripravnik Nemanja Stojanović, ubijen ispred svoje kuće u Jagodini.
 
Kako su naveli, advokatura Srbije tako ukazuje da su nedopustivi napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života i zato zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih počinilaca.
 
"Napad na advokate krivično je delo ometanja pravde i učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju", navodi se u saopštenju Advokatske komore Srbije. Dodaje se da je posebno za osudu činjenica da veliki deo tih zločina nije razjašnjen, niti su počinioci kažnjeni.
 
Nemanja Stojanović (27) ubijen je rano jutros sa četiri hica iz pištolja ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo, a povodom toga više od stotinu advokata iz Jagodine, Kragujevca i drugih gradova Pomoravskog okruga okupilo se danas ispred zgrade Višeg suda u Jagodini tražeći od nadležnih državnih organa da se što pre pronađe njegov ubica.
  • Pogrešna adresa

    14.09.2017 20:29
    @ Milana
    Ko je kriv što sudjenje Davidoviću traje 10 godina!?
    Ko je DOZVOLIO tolika odlaganja sudjenja?
    Svrha sudskog postupka je da se utvrde činjenice, odnosno šta se tačno desilo. Na utvrdjene činjenice,sud primeni zakone (koje naravno poznaje) i presudi.
    Čim sud nije pravosnažno presudio do sada, znači da nije UTVRDIO šta se desilo više od 10 godina. Ovo istovremeno znači i da tužilaštvo nije 10 godina prikupilo i prezentovalo sudu dokaze iz kojih se na nedvosmislen način može utvrditi šta se dogodilo, odnosno da li je Davidović kriv ili nije kriv za ono što se optužuje.
  • Milana

    14.09.2017 15:27
    Ne mora(l)
    "Sud je odgovoran za legalnost, moralnost i pravičnost suudskog postupka"
    I advokat je odgovoran, ako ima morala. A nijedan ga nema!
    npr ko je kriv za poslednje "odlaganje" Davidoviću posle 10 godina???
    Ako braniš *ubre, ne moraš biti isti!
  • Pogrešna adresa

    14.09.2017 13:12
    @ Milana
    Svima koji ste nabrojali, ne presudjuju advokati. Presudjuje im sud.
    Sud po službenoj dužnosti pazi da sredstva i načini kojima advokati brane gradjane Srbije budu moralna, dozvoljena i legalna!
    Ne mogu se na sudu izvoditi dokazi koje ne odobri sud. Ne mogu se koristiti načini odbrane koje ne dozvoli sud.
    Sud je odgovoran za legalnost, moralnost i pravičnost suudskog postupka, ne advokati.....I na kraju presude donose sudovi,a ne advokati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija