Oproštaj od Ljubiše Samardžića: Njegov osmeh treba prepisivati kao antidepresiju

Komemorativni skup povodom smrti glumca Ljubiše Samardžića održan je danas u Jugoslovenskoj kinoteci.
Kako su ispričali njegovi prijatelji i glumci, on je uvek bio nasmejan, plenio je iskrenošću, dobrotom i lepotom i uvek će živeti u njihovim srcima, sećanjima, ali i na našim ekranima.
 
Glumac Radoš Bajić rekao je da je Ljubiša Samardžić bio velikan srpskog i jugoslovenskog filma, neko ko je bio poseban i ko je obeležio vreme u kojem je živeo, ko je bio voljen, ali koga život nije mazio i koji se borio do poslednjeg daha.
 
"Smoki je sve radio najbolje, bio je sposoban producent koji je od dinara pravio dva, značajan autor, reditelj, ali najpre veliki glumac. Odličan profesionalac, entuzijasta, dobar kolega, šarmer, drugar, ali i odličan igrač pokera", rekao je Bajić. Kazao je da su u nešto više od godinu dana otišli velikani filmske umetnosti Marinko Madžgalj, Velimir Bata Živojinović i Milorad Mandić Manda.
 
"Polako ostajemo sami, zauvek odlaze najbolji medju nama. Oni koji se retko radjaju, vrhunski, brilijantni, neponovljivi", kazao je Bajić.
 
"Ljubišin osmeh treba prepisivati kao antidepresiju, glumu sa njim kao vrhunsku terapiju, prijateljstvo kao beneficirani staž. Nova merna jedinica za prijateljsku podršku i ljubav treba da se zove 'Jedan Smoki'", kazala je glumica Ljiljana Blagojević.
 
Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić rekao je da se danas prisećaju Smokija, a da on nikada neće prestati da živi u njihovim srcima, na ekranima i u sećanjima. Dodao je da Jugoslovenska kinoteka s ponosom može da kaže da je drugi dom ovom velikanu jer je Ljubiša za života sve simbole svoje karijere deponovao toj kući.
 
Glumac i reditelj Ljubiša Samardžić koji je preminuo 8. septembra u 81. godini kremiran je danas na Novom groblju u Beogradu, dok je komemorativni skup održan u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke.
  • pedja

    15.09.2017 00:29
    Rip veliki covece.
  • Branko Aleksandar

    14.09.2017 21:39
    Igrao sam sa tobom tenis na Verudeli u Puli davnih 80-tih godina kad je Pulski Filmski festival bio jedan od najposjecenijih Arenskih spektakla (izuzev koncerta Boney M koji je bio nezaboravan )
    tvoj tenis nije bio tako dobar kao sto si bio ti kao glumac na filmovima koje smo kao deca cekali vec u 8 sati na ulaz u arenu u Puli sa svim onim velikim plakatima za 70' i 80; godine po Ulicama Pule za nas decu bila su megalomanska tebe sa partizanima sa svim ostalim glumcima svi su znali ko je najbolji - Ljubisa... sta vise da napisem suze mi idu...Smrt fasizmu Sloboda Narodu derao si se i pobijao Svabe a mi smo taj usklik za Slobodu i Tita kao deca ponavljali i tada ti nisi glumio jer ti nisi glumac ti si legenda filma Jugoslavije. Amen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija