Premijerka i ministri Đorđević i Ružić na Paradi ponosa

Premijerka Ana Brnabić učestvovaće u šetnji Parade ponosa pod sloganom "Za promenu", potvrđeno je iz njenog kabineta.
Navedeno je da će šetnji prisustvovati i ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, kao i ministar državne uprave Branko Ružić.
 
Šetnja će sutra početi u 12 sati na Cvetnom trgu u Beogradu.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da Parada ponosa protekne bez bilo kakvih problema.
 
"Očekujem normalnu atmosferu, sve teče u skladu sa zakonom", rekao je Stefanović.
  • Jovan

    18.09.2017 12:18
    I jeste smešno
    I ja se pitam zašto treba javno da paradiraju kako su drugačiji od ostalih? Što je potrebno paradirati da su drugačiji sem ako to nije rasizam? Kakve veze imaju ulice i javnost to što su oni sexualno drugačije orijentisani? Zar to nije privatna stvar pojedinaca? Zašto se zloupotrebljava seksualna orijentacija da bi oni sebe prikazivali da su nešto drugo, da nisu kao drugi građani. Sebe prikazuju kao su druga rasa, što jeste rasizam. Zašto treba da marširaju pod nekakvom njihovom zastavom koja obeležava njihovu rasu ako to nije rasizam? Rasizam jeste ako jedna grupa ne prihvata većinu,odnosno ako je protiv većine, kada je protiv društva, kada protestvuje i paradira protiv društva i većine.Kada umesto da se prilagodi društvu i većini u društvu, buni se, protestvuje i paradira protiv većine i postojećeg društva. Šta je to nego rasizam? U istoriji društvo su silom menjali oni koji su uveli diktaturu i fašizam kako bi nametnuli sebe kao nešto drugo od postojećeg. Isto kao danas što ova LGBT populacije silom želi da menja društvo i silom nametne sebe većini umesto da mirnim putem sebe prilagode većini a društvo i vrednosti koji su vekovima izgrađivani da poštuju. Pozitivno menjanje društva nije uništavanje postojećeg društva i vrednosti, već nadogradnja istih. Silom, protestima i paradom se ne nadogradjuje društvo, već se uništava. A uništavati jedno društvo i vrednosti u tom društvu može samo preko rasizma.
  • Da nije jadno

    17.09.2017 23:22
    bilo bi smešno
    @Jovan

    Izgleda da je jednostavno ne razumeš ni jednu jedinu reč koju si upotrebio. Kako seksualna orijentacija može da ima veze sa rasnom ili nacionalnom ili etničkom pripadnošću? LGBT populacija ne može sama po sebi da bude početak ideologije, pa tako ni rasizma ili fašizma, jer različite individue u okviru LGBT populacije mogu imaju različite ideološke stavove. Ne, očigledno ne znaš ko je sve menjao društvo koje znamo. Menjali su ga razni i na pozitivne i na negativne načine.
  • Jovan

    17.09.2017 19:57
    Znamo
    Setite se ko paradirao sa posebnom zastavom kao posebna rasa u istoriji. Ono što su oni radili i sada što radi LGBT populacija je početak rasizma i fašizma. A fašizam se zasniva na diktaturi i protest protiv postojećeg društva. Ovde nisu obični građani oni koji se bune protiv društva i žele da menjaju društvo, već je to LGBT populacija. Nije samo fizičko ubijanje u logorima fašizam, već i ubijanje društva kakvog poznajemo i živimo. A dobro znamo ko je menjao društvo kako sebe predstavljali kao posebnu rasu i namećivali većini u istoriji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.