SAD traže objašnjenje za paljenje ambasade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa višom zamenicom pomoćnika američkog državnog sekretara Elizabet Milard, koja je ponovo tražila od Vučića objašnjenja za paljenje Ambasade SAD u Beogradu i ubistvo braće Bitići.
Milard je ocenila da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi njena stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora.
 
Ona je rekla da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i istakla da su spremni da joj na tom planu pomognu, saopšteno je iz pres-službe predsednika.
 
Na sastanku je konstatovano da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend. Vučić je ponovio da spoljnopolitički prioriteti Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog sa Prištinom s ciljem iznalaženja dugoročnog rešenja koje ne bi bilo na štetu Srbije i kojim bi obe strane bile podjednako zadovoljne ili nezadovoljne.
 
Viši sud u Beogradu odložio je za 28. septembar ponovljeno suđenje optuženima za paljenje američke Ambasade 2008. godine, posle mitinga "Kosovo je Srbija" u Beogradu.
 
U slučaju Bitići, reč je o trojici braće Bitići koji su se borili protiv srpskih vlasti na Kosovu 1999. godine, a osuđeni su za nelegalan ulazak na teritoriju tadašnje Jugoslavije. Ubijeni su nekoliko dana pre isteka kazne i sahranjeni u masovnoj grobnici na istoku Srbije.
  • Boro Čorbo

    23.09.2017 10:14
    On nije bio razumen.
  • Обсервер

    23.09.2017 09:22
    Преко пута
    Нека цењена госпођа дође на место паљења, па погледа преко пута, мало искоса ону рушевину, само ће јој се касти. Нека цењена госпођа понуди мало долара за сиротињу овде, да опере савест, ако је има, наравно у име своје Државе. Бог види све.
  • Službama

    23.09.2017 07:13
    Zauzvrat
    Ja bih objašnjenje za njihovo mešanje u našu unutrašnju i spoljnu politiku, kao i nadletanje njihovih aviona sa dugotrajnim belim tragovima.
    A mogu im i ja dati objašnjenje za plajenje ambasade.
    Tiče se njihove pogrešne procene 1999-te godine i ubistva, mnogo, mnogo dece kod nas.
    A rušenje privrede obaška.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija