Srpskim đacima ukradeni pasoši na ekskurziji u Grčkoj

Učenicima kruševačke gimnazije koji su na ekskurziji u Atini, iz autobusa je ukradeno 56 pasoša.
"Sve se dogodilo jutros kada su učenici kretali iz hotela. Vodič je uzeo pasoše iz hotelskog sefa, stavio ih u kesu i uneo u autobus. Dok je popunjavao obrasce, lopov je ušao na zadnja vrata autobusa, uzeo kesu i pobegao niz ulicu", rekli su za "Blic" u turističkoj agenciji "Navis", koja je organizator ekskurzije kruševačkih gimnazijalaca.
 
O krađi su odmah obavešteni grčka policija i ambasada Srbije u Atini koji su preduzeli neophodne mere da učenici dobiju putne isprave.
 
"U toku je privremeno utvrđivanje identiteta i svim učenicima biće izdata privremena dokumenta sa kojima će moći da izađu iz Grčke i doputuju do Srbije. Dokumenta će ih čekati u Solunu, 28. septembra, na povratku kući, a ova krađa neće uticati na ranije planirani raspored ekskurzije", dodaju u agenciji.
 
Ranije danas direktorka gimnazije Biljana Dačić je za RTS potvrdila da su pasoši ukradeni.
 
Na ekskurziji se nalaze 192 učenika.
 
Maturanti iz Kruševca iz Atine idu na Peloponez, potom u Delfe odakle nastavljaju za Paraliju. Poslednjeg dana ekskurzije planiran je obilazak Soluna gde bi trebalo da ih sačekaju privremene putne isprave.
  • Novosadjan

    26.09.2017 22:27
    Pitam se kolko pameti imaju gimnazijalci kad ostave pasos bilo kome
  • zakintos ubice

    26.09.2017 17:28
    Ne razumem zasto domaci grkofili misle da ih Grci vole ?
  • Kokakole

    26.09.2017 17:16
    Varijantu da namerno, šatro, pogreše u pisanju sa istaknutim slovom koje je greška koriste deca nižih razreda. Urnebesno smešno deci. AviJon. Hehehehehe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.