Sud odbio da Miškoviću vrati pasoš

Specijalni sud u Beogradu danas je odbio molbu vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića da mu privremeno vrati pasoš radi puta u Ljubljanu gde bi sutra trebalo da prisustvuje otvaranju hotela Interkontinental, rečeno je danas u Višem sudu u Beogradu.
Protiv Miškovića je u toku drugostepeni postupak pred Apelacionim sudom, po žalbama na prvostepenu presudu kojom je prošle godine osuđen na pet godina zatvora jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra. Istom presudom Mišković je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.
 
Portparolka suda Bojana Stanković rekla je da je predsednica sudskog veća danas donela odluku kojom je odbila molbu Miškovićevog branioca, "imajući u vidu da se ne radi o neodložnoj potrebi okrivljenog da napusti boravište, odnosno teritoriju Republike Srbije".
 
Mišković je nakon sedam meseci provedenih u pritvoru u julu 2013. godine pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 12 miliona evra u gotovini, kao i meru oduzimanja pasoša.
 
Očekuje se odluka Apelacionog suda u Beogradu o žalbama odbrane kao i tužilaštva za organizovani kriminal na prvostepenu presudu. Taj sud može presudu da potvrdi u celosti, može da je preinač, ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja.
  • Mile

    26.09.2017 16:23
    inat
    Vise mi sve ovo lici na inat nego na ozbiljan sudski postupak. Dali je nekoga uopste briga sta Srbija ovim cinom dobija a sta gubi.Bijim se da ce ovaj covek jednog dana svoje bogatstvo upotrebiti protiv onih koji mu sada rade o glavi , a tada oni nece vise imati tu moc koju imaju danas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija