Prva prijava u Nišu zbog nevakcinisanja dece

Prekršajnom sudu u Nišu upućena je prva prijava protiv roditelja koji su odbili da vakcinišu svoje dete.
Iako u niškom Domu zdravlja kažu da je 25 odsto više dece vakcinisano ove, nego prošle godine, ima i onih roditelja koji izričito odbijaju vakcine za svoje mališane.
 
Kazne za nevakcinisanje dece kreću se od 30.000 do čak 150.000 dinara.
 
Šefica odseka sanitarne inspekcije u Nišu Radica Nikolić kaže da zdravstvene ustanove na zahtev inspekcije dostavljaju podatke o roditeljima koji su odbili da vakcinišu dete. Za primedbe roditelja, od kojih su neki pokrenuli upravni spor zbog davanja njihovih ličnih podataka, kaže da se time ne krši zakon o zaštiti podataka o ličnosti.
 
"Inspekcija to traži, u skladu sa svojim ovlašćenjima, radi sprovođenja zakona, a u interesu zaštite zdravlja", ističe za RTS Nikolić.
 
Dodaje da je Niš i ranije imao visoki stepen vakcinacije, a da je do sada bila samo jedna prijava protiv roditelja koji su odbili vakcinaciju.
  • Roditelj

    28.09.2017 17:33
    Samo izdržite silovanje
    S obzirom da ne postoji dokazana opasnost po društvo ni epidemija, jednog dana će ova država plaćati nadoknadu istim ljudima koje je osudila, jer su zaštićivali svoju decu od mutnih rabota i neproverenih svetskih sadržaja koje je silom želela da ubrizga u njihovu decu.
    Ničija nije gorela do zore, pa neće ni ovim kriminalcima u zdravstvu.
    A ni vlasnicima fabrika koje proizvode ono što nazivaju vakcinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.