DS: Vlast štiti funkcionera SNS čija je firma dostavljala hranu u škole

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da je skandalozno to što gradske vlasti optužuju roditelje i školu zbog trovanja dece hranom u beogradskim školama i štite funkcionera Srpske napredne stranke, čija je firma snabdevala te škole.
"Nakon što je oko 150 mališana otrovano hranom u Beogradu, danas se dogodilo i to da je Goran Vesić u ime beogradske vlasti optužio roditelje i osnovne škole da su oni krivi zato što je jedna firma dozvolila svojom neodgovornošću da se deca otruju. To je skandalozno, vređa zdrav razum i dostojanstvo svakog roditelja", rekao je Božović.
 
Prema njegovim rečima, "umesto da zaštiti decu, razgovara sa roditeljima i podnese odgovornost, Goran Vesić brani svog funkcionera Srpske napredne stranke".
 
"U pitanju je funkcioner SNS, član Opštinskog veća u opštini Zvezdara. Nije mogao uporedo da radi i ovaj biznis i vrši javnu funkciju, to kaže Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. Očigledno je gradskim vlastima mnogo važniji profit ove firme od zdravlja beogradske dece", navodi Božović.
 
On je rekao da ta firma ima preko 15 miliona dinara veći promet u prethodne dve godine, što, kako navodi, "pokazuje da se uz razne političke dogovore povećavao profit jedne privatne firme funkcionera SNS".
 
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas povodom slučaja trovanja dece da je odgovornost za to na školama i da je vreme da država propiše uslove koje kompanije moraju da ispune kako bi mogle da isporučuju hranu za decu.
  • Sava

    05.10.2017 00:10
    Ima malo nelogičnosti u ovom tekstu, čini mi se...
  • dobrotvorka

    04.10.2017 21:45
    "Vlast"
    Ko ce koga, ako nece-svoj svoga?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.