Vojni i Policijski sindikat traže smene Stefanovića i Vulina: "Vratite nam državu"

Učesnici protesta u centru Beograda, koji su pod sloganom "Vratite nam državu" organizovali Policijski i Vojni sindikat Srbije, zatražili su smene ministara unutrašnjih poslova i odbrane Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina, ali i "svih onih koji umesto za državu i narod, rade za partijske interese".
Predsednici dva sindikata Veljko Mijailović i Novica Antić najavili su da je današnje okupljanje prvo u nizu i pozvali građane, sindikate i udruženja da im se pridruže u borbi za vladavinu prava i socijalnu državu. 
 
Posle više obraćanja u Ulici srpskih vladara, okupljeni su krenuli u kraću protestnu šetnju centralnm gradskim ulicama. 
 
"U ovoj zgradi predsednika Republike sede ljudi koji ne brinu o narodu. Ako nam ne vrate državu opet ćemo doći da se u skladu sa zakonom obračunamo sa vama", rekao je predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović. 
 
Protest je podržalo više udruženja i gradjanskih inicijativa i pokreta, kao i sindikalnih i organizacija studenta.
 
Dva reprezentatvna sindikata policije i vojske su ranije ocenili da su "apsolutno svi" nosioci vlasti u Srbiji "zloupotrebili javne funkcije zarad lične koristi i koristi njihove kvazielitističke grupacije".
 
Istovremeno, naveli su ti sindikati, "građani su obespravljeni i demoralisani", a "izvršen je pokušaj socijalne, finansijske i duhovne getoizacije".
 
Traže državu prava kao i demokratske institucije, obustavljanje privatizacije javnih resursa, socijalnu sigurnost, besplatno školovanje i besplatno lečenje i zakonom garantovanu apsolutnu slobodu javne reči.
  • Napoleon

    08.10.2017 01:02
    Strajkuju vojska i policija kao dva stuba svake drzave i vecina posmatra nemo. Nesto debelo ne valja ako oni strajkuju i nije dobro sto nemaju veliku podrsku, moramo svi da ih podrzimo. Ja jesam prethodna dva puta,danas nisam mogao
  • kuka&motika

    08.10.2017 00:48
    Braćo Rumuni, pomagajte ...
  • Pera Patriota

    08.10.2017 00:38
    Puna podrška...
    Apsolutno podržavam zahteve oba sindikata (i policijskog i vojnog) da se ove dve bruke-od-ministara već jednom maknu sa svojih položaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.