Beogradski Depo prodat za 4,15 miliona evra

Prostor nekadašnjeg "Depoa" u Beogradu, na kojem je pre više od tri godine izgoreo tržni centar, prodat je danas na javnoj aukciji po ceni od 4,15 miliona evra, objavio je Blic.
Kupac je firma BKA divelopment koju je prilikom otvaranja ponuda predstavljao direktor Miša Marković. Ta firma je, prema podacima Agencije za privredne registre (APR) osnovana 26. septembra ove godine sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara na Savskom vencu, u kojoj se kao jedino odgovorno lice vodi pomenuti Miša Marković.
 
Prodati su postojeći objekte na prostoru "Depoa" sa pripadajućim zemljištem u Bulevaru kralja Aleksandra, ukupne površine 4.316 kvadratnih metara.
 
Početna cena iznosila je 4.078.620 evra, a pored BKA investmenta ponudu je poslala i firma "Belestejt".
 
"Grad Beograd je prodao postojeće objekte sa pripadajućim zemljištem, ukupne površine 4.316 kvadratnih metara. Šta će biti izgrađeno na ovom kompleksu zavisi od investitora, a moguće je izgraditi i obejkte stanovanja i poslovanja", rekao je gradski menadžer Goran Vesić i napomenuo da će vlasnik morati da tokom izgradnje poštuje veoma stroge uslove Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.
 
Goran Vesić je najavio da će Grad Beograd u narednih mesec dana oglasiti prodaju još jednog depoa koji se nalazi na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice.
 
Bez odgovornih za požar iz 2014.
 
Depo je izgoreo u avgustu 2014. godine i do tada je u njemu radilo 160 zakupaca pijačnih tezgi. Iako nikada nije saopšteno ko je odgovoran zbog paljenja objekata u vlasništvu Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", Grad je 5. septembra ove godine objavio javni pozov za zainteresovane investitore. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbilo je nedavno da Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN) dostavi dokumentaciju iz istrage o požaru, iako tvrde da nema odgovornih.
  • Mikula

    10.10.2017 16:30
    Ucitelj
    Imali smo Slobu, ko je pazljivo slusaoni zapisivao danas zna to da iskoristi, ovi sto su bezali sa casa misle da se jos moze ziveti od nereda i jedne cinovnicke plate.
  • Недељко

    10.10.2017 08:02
    ЕУ
    Е зато ми никада нећемо бити чланица ЕУ.
  • Marija

    10.10.2017 06:27
    ?????
    Znaci, firma osnovana 26.09.2017.godine sa osnivackim kapitalom od 100 dinara. Ovo su sumljiva posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.