Ostavka Ljiljane Smajlović zbog imenovanja novog državnog sekretara za informisanje

Nekadašnja predsednica UNS-a, novinarka Ljiljana Smajlović, podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije.
U pismu koje je dostavila Udruženju novinara Srbije i resornom ministarstvu navela je da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika "Ilustrovane politike", imenuje za državnog sekretara za informisanje uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama".
 
"Bila mi je čast da budem izabrana u radnu grupu za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja do 2023. godine, ali nakon što je Vlada Srbije za državnog sekretara u Ministarstvu kulture imenovala čoveka koji javno propagira neuke šovinističke predrasude prema ženama, prisiljena sam da podnesem ostavku na članstvo u toj radnoj grupi", piše u ostavci.
 
"Delim mišljenje kolega i koleginica koji se javljaju UNS-u da protestuju što Vlada Ane Brnabić ovakvim postupcima omalovažava ne samo novinarke, već i našu profesiju. Položaj medija i novinara u Srbiji je ionako degradiran i veoma je loša ideja da se na važna mesta u Ministarstvu kulture i informisanja postavljaju ljudi koji na televiziji sa javnom frekvencijom izjavljuju da žene ne treba birati za predsednice i da "muškarac mora da vodi kuću" jer se žene "nisu dokazale" na važnim državnim poslovima. To je ruganje zadatku radne grupe kom sam lično pristupila sa osećanjem najveće društvene odgovornosti i molim vas da moju odluku shvatite kao moj lični protest", navodi Ljiljana Smajlović.
 
Ona je u radnu grupu izabrana na predlog UNS-a.
  • Gladius et anus

    14.10.2017 12:31
    Maximus
    Она је истрошена роба...
  • ******

    13.10.2017 17:30
    *****
    U šta ti daju nadu? Je l' ti znaš ko je Smajlovička?
  • Preambula

    13.10.2017 17:23
    Bruse Wilisu,hvala na podsecanju. Glavni problem ove Proklete Avlije je zaboravljanje. Integritet i cist obraz nemaju cenu. Ne znam da li ste pomenuli i njeno klanjanje Kostunici i DSSu,mada je to njima ocigledno prirodni sled. Ono sto je najgore,gledajuci stanje danas i ostale stranke u politickom zivotu,je da DSS i Dveri smatraju za normalnu/opozicionu stranku. Mulj,moj Bruce,mulj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.