U toku pripreme za "Oslobođenje 2017" u Batajnici

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu na aerodromu u Batajnici, 20. oktobra, biće organizovan prikaz "Oslobođenje 2017".
U toku pripreme za "Oslobođenje 2017" u Batajnici
Foto: Dragan Perišić
Pripreme za prikaz uveliko traju, a najatraktivniji deo programa biće naleti avijacije i prikaz dela osposobljenosti Vojske Srbije kroz različite dinamiskse segmente.
 
"Oni uglavnom podrazumevaju rešavanje različitih talačkih situacija, protivterorističke borbe, ali svakako centralni deo biće prikaz novih vojnika koji su opremljeni po konceptu '1.500'", kaže za RTS kapetan fregate, portparol VS Jovan Krivokapić.
 
Pripadnici vojske, koji se u medijima pominju kao "super vojnici", opremljeni su savremenim ličnim naoružanjem, zaštitnom opremom i izviđačkim sredstvima, dodao je Krivokapić.
 
"Oni će tada biti predstavljeni javnosti, a posle toga vraćaju se u svoje matične jedinice. Vojnici opremljeni po konceptu '1.500' dolaze iz različitih jedinica vojske - specijalne brigade, kopnene vojske, bataljova vojne policije specijalne namene, Garde i to su snage za hitno reagovanje", pojasnio je Krivokapić.
 
Kako je dodao, prikazu "Oslobođenje 2017" prisustvovaće najviše državno i vojno rukovodstvo Srbije, potvrđen je dolazak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, a pozvane su i brojne međunarodne delegacije.
 
Prema rečima pukovnika Aleksandra Piposkog, pilota Mig-a 29, avijacija će učestvovati u delu prikaza osposobljenosti Vojske Srbije, a u svečanom defileu na kraju svečanosti učestvovaće 30 letelica - Migovi 29, avioni tipa "Orao" i "Lasta", kao i borbeni helikopreti. Migovi 29, koji su nedavno stigli iz Rusije, neće učestvovati u letačkom programu, ali biće izloženi za javnost.
 
U prikazu će učestvovati i jedna od najpoznatijih akrogrupa, ruski "Striži".
 
"Oni lete na Migovima 29, to su pripadnici Ratnog vazduhopovstva Rusije. Biće atraktivan program što je razlog više da građani dođu u Batajnicu 20. oktobra", rekao je Piposki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.