Funkcioner u devetoj deceniji i dalje na čelu opštine, sa platom od skoro hiljadu evra

Aktuelna vlast Srpske napredne stranke u beogradskoj opštini Zvezdara, baš kao što je to činila i ona prethodna koju je vodila Demokratska stranka, podršku u lokalnom parlamentu kupuje raspodelom opštinskih funkcija, pa je tako funkcionera PUPS-a Slavoljuba Nikolića, penzionera u devetoj deceniji života, "častila" visokim položajem u opštini i platom od skoro 100.000 dinara.
Funkcioner u devetoj deceniji i dalje na čelu opštine, sa platom od skoro hiljadu evra
Foto: Pixabay
Kako piše portal "Pištaljka", Nikolić, rođen 1934. godine, već šestu godinu za redom u vrhu je zvezdarske vlasti. SNS ga je 2. juna prošle godine postavila za pomoćnika predsednika opštine za oblast socijalne politike. Prethodno je četiri godine bio zamenik predsednika Skupštine GO Zvezdara u vlasti koju su posle izbora 2012. činile DS, SPS-PUPS i LDP.
 
Uz penziju od oko 46.000 dinara, Nikolić već 15 meseci iz budžeta opštine Zvezdara dobija neto platu od 95.000 dinara i oko 2.700 dinara naknade za prevoz, iako godišnja karta za gradski prevoz za penzionere košta oko 400 dinara. Njegova mesečna primanja ukupno iznose oko 145.000 dinara.
 
Za ovih 15 meseci Nikoliću je samo na ime zarade iz budžeta opštine Zvezdara isplaćeno neto 1,4 miliona dinara (oko 12.000 evra) i oko 20.000 dinara naknade za prevoz za prvih osam meseci ove godine, odgovoreno je Pištaljci iz te opštine.
 
Nikolić je četiri godine kao zamenik predsednika Skupštine opštine Zvezdara u prethodnoj opštinskoj vlasti zarađivao 32.000 dinara neto mesečno. Uz to je 2013. bio i član Upravnog odbora Doma zdravlja "Zvezdara" za šta je primao još 27.000 dinara neto mesečno, objavljeno je na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.
 
Uz ovih opštinskih 57.000 dinara, primao je tada i penziju od 48.000 dinara te je imao mesečne prihode od 105.000 dinara. Agencija za borbu protiv korupcije za Pištaljku navela da je 2013. Nikoliću data saglasnost za istovremeno obavljanje dve javne funkcije – zamenika predsednika Skupštine GO Zvezdara i člana Upravnog odbora Doma zdravlja Zvezdara.
 
Na pitanje da li misli da bi neko mlađi mogao da obavlja tu funkciju, Nikolić, koji je u penziji od 1999, kroz osmeh nonšalantno objašnjava da je to "radno mesto za koje nisu potrebne određene kvalifikacije već iskustvo" i da je to "stvar politike".
 
Prema opisu radnog mesta predviđenog sistematizacijom, pomoćnik zadužen za socijalna pitanja "koordinira ustanove obrazovanja, kulture i Kancelariju za mlade u cilju realizacije zajedničkih projekata, učestvuje u radu saveta za mlade, učestvuje u izradi lokalnog akcionog plana za mlade, identifikuje probleme i potrebe mladih..."
 
Nikolić, međutim kaže da se on bavi najviše penzionerima.
 
"To je naš interni dogovor u opštini da se ja bavim penzionerima, mladima se bave član opštinskog veća i posebna Kancelarija za mlade", rekao je on. 
 
Opširnije o ovom slučaju možete pročitati u tekstu Pištaljke OVDE.
  • Čučuk Stana

    16.10.2017 17:50
    Alavost
    Najteže je oči nahraniti!! Ja bih ga pustila neka i dalje radi....Oči sve veće a kraj sve bliži!!
  • Обсервер

    16.10.2017 10:21
    Навикнимо се
    Нема изненађења за мене. Нација нам је све старија, живот све дужи. Искуство и права школа се код приватника, већ одавно цени, па зашто не би и у јавним пословима ? Куповина диплома је у тренду, стручњака све мање, па је питање, коме поверити стручне и одговорне послове. На далеком истоку, где је профит значајан, велики број искусних људи је на кључним местима, они знају зашто је то тако. Значи, није у питању, колико је он матор, него је питање, колико и шта зна и колико је спреман да друштво то искористи на прави начин. Довољан је пример градоначелника Токија, који има преко 80 година. народ га бира, а не Партија.
  • ex chapman

    16.10.2017 08:34
    @V
    a što da ga bude sram od dece i od unuka? pa oni će od toga najviše da profitiraju! kad običan deda svom unuku kupi sladole, ovaj deda ode pa unuku kupi celu poslastičarnicu! deda je žrtvovao svoje ionako sumnjivo poštenje da bi svojim unucima obezbedio "boljitak". može to i tako da se posmatra. koji od njih dvojice je moralno ispravniji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.