Obeležen Dan Bezbednosno-informativne agencije

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je danas da se ta agencija od osnivanja "uspešno borila protiv bezbednosnih pretnji poput terorizma, separatizma, verskog, ideološkog i etničkog ekstremizma, prikrivenog delovanja stranog faktora i organizovanog kriminala".
"Uspeli smo da obezbedimo sigurnost gradjanima Srbije i omogućili im da mirno posećuju javna mesta i okupljanja, što mnogo veće i bogatije službe od naše u Evropi i svetu ne uspevaju", kazao je Gašić na obeležavanju Dana BIA. 
 
Navodeći da BIA poslove obavlja uvek u skladu sa zakonom, Ustavom i za dobrobit Srbije, Gašić je kazao i da će "izmene Zakona koje se nalaze u skupštinskoj proceduri i planirane izmene unutrašnje organizacije omogućiti da BIA ubrza protok informacija kroz agenciju kako bi najviše državno rukovodstvo mogla da izveštava u realnom vremenu".
 
Čestitajući u svojstvu izaslanika predsednika Srbije 15. godišnjicu BIA, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da mnogi ne mogu da procene koliko je težak posao zaposlenih u bezbednosnom sektoru.
 
"Iz ugla ministra shvatam koliko odricanja trpe pripadnici BIA kako bi svaki gradjanin Srbije mogao da hoda slobodno i bezbedno. Kada na Memorijalnom zidu vidim imena poginulih pripadnika službe shvatam koliki dug imamo prema njima", kazao je Stefanović. On je ocenio da policija, vojska i BIA skladno funkcionišu u zaštiti slobode države i bezbednosti svakog gradjanina.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je učešće na današnjoj manifestaciji, kako je saopšteno, zbog toga što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti.
 
BIA je formirana 27. jula 2002. stupanjem na snagu Zakona o BIA, čime je prestao sa radom resor Državne bezbednosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Tim zakonom su civilni bezbednosno-obaveštajni poslovi izdvojeni iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Bezbednosno-informativna agencija obeležava svoj Dan u znak sećanja na 17. oktobar 1899. kada je Skupština Kraljevine Srbije donela zakon o ustrojstvu Centralne državne uprave, Odeljenja za poverljive poslove policije.
  • bi ja snajka

    17.10.2017 20:37
    Devere bi li ti jos strudle?
    Bi ja snajka, bi ja al mi neda nana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija