Od Rusije tražimo raketne sisteme "buk" ili "pancir"

Nabavka za Vojsku Srbije sistema protivvazdušne odbrane "Buk m2" ili "pancir", biće jedna od glavnih tema sastanka ruskog vicepremijera Dimitrija Rogozina i ministra odbrane Sergeja Šojgua sa našim državnim vrhom, pišu Novosti.
Osim formalne primopredaje nedavno isporučenih aviona "mig 29", očekuje se i da u Beogradu bude načelno dogovoreno koji će PVO sistemi u budućnosti braniti naše nebo, navodi list.
 
Tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima, pored nastavka vojno-tehničke saradnje, kako se očekuje, naći će se i ekonomske teme, kao i mogućnosti za jače partnerstvo odbrambene industrije Srbije i Rusije.
 
Prema saznanjima lista, PVO raketni sistemi ruske proizvodnje prva su želja srpske strane. Srbija je u Moskvu i zvanično uputila pismo čija je glavna stavka bila zainteresovanost za nabavku sistema S-300. Ova vrsta raketne zaštite, međutim, ne isključuje mogućnost kupovine nekog sistema srednjeg i kraćeg dometa.
 
Kako se prenosi, sastanak Rogozina i Šojgua sa državnim vrhom Srbije označiće i početak treće faze isporuke "migova 29", a očekuje se da tih 10 aviona u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva dobije najmodernije radare, sisteme za upravljanje vatrom i rakete dugog dometa.
  • xx

    20.10.2017 20:12
    Da zavrse i jedan TOS-1A da termobaricno napunimo autonomase odjednom FJU FJU FJU BAM BAM BAM
  • Mile

    20.10.2017 14:29
    Ovi ratnici iz devedesetih nastavljaju zabavu troseci narodne novce dok ogroman deo stanovnika zivi u bedu.
  • VladaN

    20.10.2017 12:27
    Da li ima....
    ...ikoga normalnog da objasni ovim nasim "drzavnim rukovodiocima" da nisu normalni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija