Novac za medije u Beogradu dobile firme osnovane nakon raspisivanja konkursa

Na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata, Grad Beograd je skoro trećinu novca dodelio Studiju B, a sredstva su dodeljena i muzičkim udruženjima, kao i firmama koje su registrovane posle raspisivanja konkursa.
Novac za medije u Beogradu dobile firme osnovane nakon raspisivanja konkursa
Foto: Pixabay

Kako je objavio portal Pištaljka, od ukupno 73,9 miliona dinara, Studio B i firme povezane sa tom televizijom - "Brender" i "Irik" dobile su 23 miliona za medijske projekte. Konkurs je raspisan 18. avgusta, a 17. oktobra objavljena su rešenja o raspodeli sredstava.

 
Pištaljka je navela da je novac opredeljen i za preduzeća "Folim" i "Zofin" koje su osnovana pre mesec i po dana. Pet miliona dinara dobila je firma "Folim" registrovana 22. avgusta, a četiri miliona dinara dato je za projekat "Beograd za svačiji džep" firme "Zofin", osnovane 23. avgusta.
 
Novac je dobila i firma koja se do nedavno bavila trgovinom na veliko mašinama i opremom i zvala "Metalon calibration", a koja je devet dana posle raspisivanja konkursa za medijske projekte promenila vlasnika, delatnost i naziv. Pištaljka navodi da je firma "Metalon calibration" za prodaju mašina 25. avgusta postala "Video calibration" za proizvodnju kinematografskih, audio-vizuelnih i televizijskih sadržaja i za projekat "Prvi koraci... u Beogradu" dobila je dva miliona dinara.
 
Projekat kojem je dodeljeno najviše novca - 6,9 miliona dinara - jeste "Beogradski rokenrol" s kojim je konkurisalo Udruženje rok muzičara koje se bavi organizovanjem koncerata i muzičkih festivala.
 
Od Grada Beograda višemilionske iznose su dobili i novine Alo, Informer, Srpski telegraf, kao i muzička kompanija "Sky comm group" koja je nastala kao muzička kompanija "Sky music", vlasnika Milenka Škarića, a sada je registrovana kao reklamna agencija.
 
Oko dva miliona dinara dobila je i kompanija "Infobiro", a dva miliona su dodeljena za medijske projekte iz Lazarevca, odnosno milion dinara za projekte iz Obrenovca. Portal je objavio i da je milion dinara dodeljeno firmi "Slika vest" koja je povezana sa jednim od članova komisije.
 
Novinska agencija Beta, dnevni listovi Blic i Danas, samo su neki od medija koji nisu dobili novac na konkursu. Sredstava nije bilo ni za projekat Pištaljke za istraživanje korupcije u gradskoj upravi.
  • dobrotvorka

    20.10.2017 22:23
    Hm
    To se zove: NAPREDNA OTIMAČINA!
  • Marko

    20.10.2017 15:10
    Gledate rezultate kuliranja izbora, ili glasanja za ove. Sve što nam se dešava potpuno je zasluženo.
  • Wolf

    20.10.2017 12:43
    otmi...
    ... sve što ti vlas' pruža, jer danas si tu, a sutra si ... opet tu jer su ovo ovce za šišanje! samo bahato, samo napred~dno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija