Jeremić jednoglasno izabran za predsednika Narodne stranke

Narodna stranka je danas na osnivačkoj skupštini, u prisustvu 352 delegata, za predsednika jednoglasno izabrala Vuka Jeremića i usvojila program i statut, saopštila je danas ta stranka.

Kako se navodi, jednoglasno su za potpredsednike izabrani Miroslav Aleksić (prvi potpredsednik), Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Svetozar Čiplić, Zdravko Ponoš i Nikola Jovanović.

Saopšteno je da su među usvojenim programskim načelima moderna i razvojna ekonomska politika, pravna država i nezavisne institucije, pomirenje nacionalnog i građanskog u Srbiji, kao i vojna neutralnost zemlje. Među programskim načelima je, kako kažu, i zahtev za depolitizaciju aparata službi bezbednosti u Srbiji, kao i potreba za donošenje zakona o lustraciji.

Kandidat za predsednika Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da će izbori u Beogradu, ako bude pameti, biti prva velika pobeda opozicije od 2012. godine.

"Ta pobeda je ostvariva ako razumni ljudi budu jedinstveni", rekao je Jeremić.

On kaže da će ta stranka do kraja godine biti spremna za izbore a da su prva prilika za pobedu - beogradski izbori. Tvrdi i da će pobeda u Beogradu biti početak kraja aktuelne vlasti ali i test sposobnosti Narodne stranke.

Kako je naveo, Narodna stranka će težiti pomirenju građanske i nacionalne Srbije.

"Takva podela je besmislena i štetna", rekao je Jeremić i naveo da ne postoji prva i druga Srbija već postoji "nedeljiva, naša, zajednička Srbija".

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su predsednik PSG Saša Janković, Nove Srbije Velimir Ilić, iz DS Goran Ćirić, Pokreta za preokret Janko Veselinović, Levice Srbije Borko Stefanović, Zdrave Srbije Milan Stamatović, poslanici Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović..

  • Milan -Novo naselje

    22.10.2017 20:03
    vec vidjeno
    Jos jedna stranka ,jos jedan dozivotni predsednik i more obecanja !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.