Popović: Nemam nijednu ofšor kompaniju

Ministar bez portfelja Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u ofšor zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri".
"Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije", naveo je Popović u izjavi za javnost.
 
Ministar ističe i da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio takođe svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Republike Srbije.
 
Prema njegovim rečima, konsultantska kuća PWC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u "ofšor" zone. Međutim, predlog koji su mu uputili nikada nije realizovao, navodi Popović i dodaje: "Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu".
 
On navodi i da je u istraživanju "Rajski papiri" verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio.
 
"Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Srbije", istakao je Popović.
 
Podsetimo, dokumenta procurila iz dve agencije za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, otkrila su poslovanje različitih domaćih biznismena, među kojima je i ministar Nenad Popović.
  • U.N.K.L.E.

    07.11.2017 01:14
    U svetu se pokrenula lavina skandala i velika zabrinutost državnih institucija, medijska hajka strepnja i panika a Popović ako mu je verovati se pravi nevin.

    Nevin ko goblen.

  • svi nevini

    06.11.2017 16:33

    Danas su nevini Mrka i Popović. Juče Vulin ,Čeda .....
    Narod siromašan onii bogati a krivaca nema !!
  • VladaN

    06.11.2017 14:15
    sto ga ne istrazuju...
    ...bosanci? Ovaj strani drzavljnin moze da uspe samo u okruzenju koje je Vucic kreirao. Kuci kod Dodika pa se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.