VIDEO: Krivični postupak zbog nasilja nad učenicom u Aranđelovcu

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog nasilja nad učenicom prvog razreda Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu.
VIDEO: Krivični postupak zbog nasilja nad učenicom u Aranđelovcu
Foto: 021
Incident se dogodio sredinom oktobra, a uznemirujući snimak tog vršnjačkog nasilja danas se pojavio na društvenim mrežama.
 
Prema saopštenju tužilaštva, postupak će biti pokrenut protiv S.V, K.V. i D.R. starih 15 godina, dok će sve nadležne institucije i stručne službe biti uključene u aktivnosti sprečavanja vršnjačkog nasilja. U saopštenju je navedeno da je danas Tužilaštvu u Kragujevcu dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu da je 13. oktobra u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u odeljenju došlo do nasilja nad učenicom B.N. (16).
 
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je ranije danas osudio nasilje nad učenicom i rekao da će policija u saradnji s tužilaštvom i Centrom za socijalni rad preduzeti sve mere da bi se taj slučaj rešio što pre.
 
Ministarstvo obrazovanja saopštilo je da je pokrenut vаspitno-disciplinski postupаk protiv svih аkterа nasilja i najavilo da će u školu biti hitno upućena republička prosvetna inspekcija.
 
"Nаsilje koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Arаndjelovcu o kome smo dаnаs dobili informаciju, duboko nаs je pogodilo i šokirаlo. Apsolutno osudjujemo ovаkvo ponаšаnje i iskаzujemo zаbrinutost. Smаtrаmo dа je nedopustivo dа se konflikti rešаvаju bilo kаkvim nаsilnim ponаšаnjem", saopšteno je iz Ministarstva.
 
Kako su naveli, odmаh po sаznаnju o nаsilju stručni sаrаdnici obаvestili su odeljenskog stаrešinu, roditelje nasilnika i direktorа, koji je obаvestio Tim zа zаštitu učenikа od nаsiljа, zlostаvljаnjа i zаnemаrivаnjа. Uzete su izjаve od učesnikа u prisustvu roditeljа, posle čega je pokrenut vаspitno-disciplinski postupаk protiv svih аkterа nasilja.
 
Na snimku se vidi grupa učenika, medju kojima se ističe jedna devojčica, koji udaraju drugu učenicu koja sedi na stolici. U pozadini se čuju smeh i galama, a u jednom trenutku od nasilnice se čulo: "Jel ti jasno, bre?!". Šamari su se nastavili, a kada je napadnuta devojčica pokušala da se zaštiti rukama, naredjeno joj je da "spusti ruke dole".
 
  • nemanja

    09.11.2017 11:18
    @Caca
    "Ovo što se radi je čist eksperiment, prodali su Srbi školstvo i decu za šaku dolara, uglavnom Unicefovih."

    1. Odakle vam ta informacija ?
    2. Vi ste zaposleni u Ministarstvu inostranih poslova ?
    3. U ovoj drzavi ne zive samo Srbi .
  • Veki

    08.11.2017 21:41
    Uuu komentara! Protiv nasilja neki, a prete..oni bi..istukli sve? Decu, roditelje ove dece što šamaraju, pa onda ste isti, eto! Samo mi nije jasno zašto ta što je tuku ćuti i trpi, tu nešto nije jasno? Zar ne bi pobegli, vikali ili otrčali po neku pomoć da ste bili na njenom mestu? Negde sam pročitala da ni roditeljima nije ništa rekla. Tek ćemo videti šta je tu u pitanju?
  • Caca

    08.11.2017 21:39
    Neobjavljen komentar
    Svuda govorim-na roditeljskim sastancima, u zbornici, na večeri sa prijateljima, svuda pišem-ministarstvu, mrežama, portalima ali džaba-nikog se ne tiče duže od 3sec. ukoliko nije njegovo dete u pitanju. Ovo što se radi je čist eksperiment, prodali su Srbi školstvo i decu za šaku dolara, uglavnom Unicefovih. Prava dece na sav glas a obaveza i sankcija nigde. Roditelji se iživljavaju nad prosvetarima u svim nivoima obrazovanja, u najblažem slučaju prete da će se žaliti tamo nekom čim im spomenete da njihovo dete ima problem. Dete, ukoliko je zdravo, bez smetnji ima problem jer je porodica disfunkcionalna, bez zdravog sistema vrednosti i sa pogrešnim vaspitnim stilovima. I da, svaka priča ima dve strane medalje. Imala sam dete koje je 2god. udaralo svakog komu se našao na putu a roditelji prosvetni radnici sns orijentisani se nisu udostojili da dođu na razgovor te 2god., bilo je 'Šta ti meni pričaš, valjda ja znam svoje dete' I niko im nije mogao ništa, ni ja, ni PP služba ni direktor-toliko. Ali su zato došli čim je neko vratio njihovom detetu, i to posle više od 2god. svakodnevnog maltretiranja.
    Ovo je strašno i biće još strašnije, a vi im slobodno i dalje dajte tablete sa 2god., puštajte im parove i farmu, učite ih da vi imate za letovanje za razliku od nekog tamo. Sistem jeste katastrofa ali vi ste pre svega krivi dragi roditelji-Vi. Vršnjačka uloga je velika ali dolazi tek nakon Vaše.
    A ovom jadnom detetu je ovo trauma za ceo život:(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.