NUNS: I nadzor nad izveštavanjem je pritisak, nastavak etiketiranja N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije navodi da novinari nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada i da je i "nadzor nad izveštavanjem" takođe pritisak.
"Jedan od važnih vidova pritiska odnosi se i na zabranu novinarima da izveštavaju sa određenih mesta, praksa da neki novinari/mediji nisu ni pozvani na određene događaje od javnog interesa, čime im je uskraćeno pravo da obavljaju svoj posao, a evo sada imamo patentiran i svojevrsni 'nadzor izveštavanja', što predstavlja određeni pritisak na novinare", upozorio je NUNS.
 
NUNS je to naveo povodom slučaja ekipe N1 koju je, dok je na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru snimala anketu s građanima, pratila i telefonom snimala žena koja je rekla da je službenica Opštine Voždovac.
 
To udruženje je ocenilo da je današnji slučaj "logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja" TV N1 kao "američke televizije" i apeluje da se to ne čini. NUNS je pozvao Službu za informisanje Skupštine opštine Voždovac, predsednika te opštine - koji je bio svedok tog snimanja, ali i SNS - čiji su kadrovi u toj opštini, da javno objasne današnji čin.
 
N1 je objavio da je na pitanje novinara ko je ona i zašto ih snima, žena odgovorila da je zaposlena u opštini i da ih snima "zato što želi da čuje izjave građana". Na konstataciju da to može i sama da ih pita, rekla je: "Ne želim". Nastavila je da snima i potom razgovarala s predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem.
 
Televizija je zvanično zatražila odgovor opštine Voždovac da li je pod video-nadzorom te opštine, zbog čega ih zaposleni u toj opštini snimaju dok su na radnom zadatku i ko je osoba koja je ih je snimala.
  • pitam se sta je tu

    09.11.2017 03:29
    etiketiranje
    Pa N1 jeste americka televizija i nije demokratska nista vise nego sto je SNS i nije istrazivacka cec napadacka i nikad nece objaviti komentar koji im ne ide u prilog a cak i iza istine moze se staviti znak pitanja, pa to je i osnivac rekao i trazio da se distanciraju ali kobajagi.
  • Ribto

    08.11.2017 21:38
    U ovom prilogu se ne zna ko je jadniji. Mali, Vesic, presednik opstine, botulja sto snima ili ovi "gradjani" sto su dosli na otvaranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija