"Prijave protiv učesnika protesta pokušaj zastrašivanja svih građana"

Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da su krivične prijave protiv studenata za organizovanje protesta "Protiv diktature" pokušaj zastrašivanja gradjana.
"Prijave protiv učesnika protesta pokušaj zastrašivanja svih građana"
Foto: Medija centar Beograd
Cilj je, rekla je, da se gradjani odvrate od bilo kakve pomisli na protestovanje protiv izborne kradje i "to u bliskoj budućnosti jer za koji mesec slede, u najmanju ruku, beogradski izbori".
 
U prijavi protiv studentkinje Fakulteta političkih nauka Tijane Hegić i doktoranda Vladimira Perića navodi se da su oni pozvali gradjane na "performans" ispred Republičke izborne komisije gde su postavili daske za peglanje i pegle "pomoću kojih će okupljeni peglati glasačke listiće".
 
Rakić Vodinelić je navela da afera "ispeglanih" listića najviše smeta vlastima, jer dovodi u pitanje legitimitet predsednika Aleksandra Vučića i da se vlast zbog toga sveti i kažnjava studente.
 
"Ponavljamo, umesto što se 'junače' nad studentima bez bilo kakvog osnova, neka prijavu podnesu protiv Vesne Rakić Vodinelić jer je upravo ona i ukazala na 'peglanje' listića, što je kasnije i izazvalo performans sa peglama", navodi se u saopštenju Nove stranke.
 
Rakić Vodinelić, penzionisana profesorka prava, najavljena je kao kandidatkinja Nove stranke za prvu gradonačelnicu Beograda.
  • Svasta

    15.11.2017 18:46
    Pa di se sme protestovati protiv diktature?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija