FOTO: Više od 90 uhapšenih u velikoj akciji širom Srbije, među privedenima i šef policije u Baču

Policija je u više odvojenih akcija na teritoriji čitave Srbije uhapsila 93 osobe, dok su protiv još 38 njih podnete krivične prijave.
Osumnjičeni koji su uhapšeni u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Pančevu, Kikindi, Jagodini, Zaječaru, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Leskovcu i Vranju terete se, između ostalog, za korupciju i privredni kriminal poput poreske utaje, primanja i davanja mita, zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i za trgovinu drogom, iznudu, razbojništvo, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.
 
 
Uhapšeno je 37 osoba zbog sumnje da su od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu republičkom i pokrajinskom budžetu, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.
 
 
Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš. Među uhapšenima su i zamenik direktora "Azotare" M.Đ. i čelnik policijske stanice u Baču S.N.
 
 
Ukupno 56 osoba uhapšeno je zbog trgovine drogom i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smese koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.
 
 
Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu. Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.
 
  • sremica

    20.11.2017 22:44
    više od 90
    Imam samo jednu vagicu a više od par vanglica, oće i mene da hapse? Pitam samo.
  • Mile

    20.11.2017 20:52
    Da li se već zna ko vodi, Novi Sad ili Beograd ili ih je pretekao neki grad trećeligaš. A u Nišu akcija podmetanja bombi pod automobile, čisto da se zadrži pažnja javnosti.
  • dr

    20.11.2017 17:48
    krediti
    Ima u NS jos dvojica za bespovratne kredite jos ih nisu uhapsili ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.